"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Kontserdisari "Kammermuusikud linnas" jätkab hooaega klaveriõhtuga "Romantilised fantaasiad" (1)
22. märts 2018
Scanpix

Kava kõrvutab kahe suure klaveriromantiku muusikat. Schumanni looming, nagu ka elu, võiks olla romantismi etaloniks - tunnete kontrastid, idealism, pea lapsemeelselt lihtne ja päikeseline siirus vaheldumas ägeduspuhangutega.

Kontsert toimub Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) suures saalis teisipäeval, 27. märtsil kell 18.

Esineb Natalja Suharevitš (klaver, Moskva)
Kavas: Schumann, Medtner

Nikolai Medtneri mahukas ja virtuoosne looming on XX sajandi jooksul jäänud teenimatult tahaplaanile. Alles viimasel aastakümnel on tema teosed hakanud taas sagedamini kõlama. Medtneri teostes on põimunud romantiline tundeküllus ja intellektuaalne arvestus, pianistlik keerukus ja mõtlik tagasihoidlikkus.

Natalja Suharevitš on lõpetanud Moskva Riikliku Konservatooriumi prof Aleksei Nassedkini klaveriklassis. Pianisti mitmekesine repertuaar hõlmab stiile barokist kaasaja muusikani. Natalja esineb sageli erinevate soolokavadega, aga ka kammeransamblites ning orkestrisolistina. Kontserdireisid on viinud teda Itaaliasse, Iisraeli, Rootsi ja Inglismaale ning ta on mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaat.

Sissepääs kontserdile on tasuta! Sarja korraldavad koostöös Tallinna Keskraamatukogu ja MTÜ Kammermuusikud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

inimkonnale
24. märts 2018 03:25
Johannese evangeelium 15:Jeesus on tõeline viinapuu 1 „Mina olen tõeline viinapuu ja mu Isa on aednik. 2 Iga oksa minu küljes, mis ei kanna vilja, lõikab ta ära, ja igaühte, mis kannab vilja, ta puhastab, et see kannaks rohkem vilja. 3 Teie olete juba puhtad sõna tõttu, mida ma teile olen rääkinud. 4 Jääge minusse, ja mina jään teisse. Nii nagu oks ei suuda kanda vilja omaette, kui ta ei jää viinapuu külge, nõnda ka teie, kui te ei jää minu külge. 5 Mina olen viinapuu, teie olete oksad. Kes jääb minusse ja mina temasse, see kannab palju vilja, sest minust lahus ei suuda te midagi teha. 6 Kes ei jää minu külge, heidetakse välja nagu oks, ja ta kuivab. Ja nad kogutakse kokku ja visatakse tulle ja nad põlevad ära. 7 Kui te jääte minusse ja minu sõnad jäävad teisse, siis paluge, mida te iganes tahate, ning see sünnib teile. 8 Selles on minu Isa kirgastatud, et te kannate palju vilja ja saate minu jüngriteks. 9 Nõnda nagu Isa on armastanud mind, olen minagi armastanud teid. Jääge minu armastusse! 10 Kui teie peate minu käske, siis te jääte minu armastusse, nõnda nagu mina olen pidanud oma Isa käske ja jään tema armastusse. 11 Seda ma olen teile rääkinud, et minu rõõm oleks teis ja teie rõõm saaks täielikuks. 12 Minu käsk on see: armastage üksteist, nagu mina olen armastanud teid! 13 Ei ole olemas suuremat armastust kui see, et keegi annab elu oma sõprade eest. 14 Teie olete mu sõbrad, kui te teete, mida ma teid käsin. 15 Ma ei nimeta teid enam orjadeks, sest ori ei tea, mida ta isand teeb. Teid olen ma nimetanud sõpradeks, sest teile olen ma andnud teada kõik, mida ma olen kuulnud oma Isalt. 16 Teie ei ole valinud mind, vaid mina olen valinud teid ja olen seadnud teid, et te läheksite ja kannaksite vilja ja et teie vili jääks. Mida te iganes Isalt palute, seda ta annab teile minu nimel. 17 Selle käsu annan ma teile: armastage üksteist!