"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Raamatukogubuss Katarina Jee kingib reisiraamatukogudele lasteraamatuid (0)
27. märts 2018
Scanpix

Esmaspäeval, 2. aprillil sõidab Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee Tallinna Lennujaama ja Tallinna Bussijaama, et anda mõlemale ühistranspordikeskusele üle kast lasteraamatutega.

Raamatud pannakse välja lennujaamas ja bussijaamas olevasse reisiraamatukokku. Kingiga soovib keskraamatukogu rahvusvahelise lasteraamatupäeva puhul rõhutada lugemise olulisust lapse mitmekülgses arenemises ning aidata kaasa lasteraamatute kättesaadavusele.

Valiku lasteraamatutest on teinud Eesti Hoiuraamatukogu ja Tallinna Keskraamatukogu. Kastist leiab muuhulgas ka lasteraamatud, mis on välja antud Tallinna Keskraamatukogu poolt I klassi õpilaste kinkeraamatutena  –  Kairi Loogi “Härra Klaasi pöörane muuseum” ja Indrek Koffi “Kooliraamat”. Tallinna Keskraamatukogu poolt väljaantud lasteraamatute e-versioonid leiab lastelehelt.

Tallinna Lennujaamas ja Tallinna Bussijaamas olevad reisiraamatukogud toimivad usalduse põhimõttel. Reisiraamatukogu raamatut saab lugeda kohapeal, lubatud on raamat reisile kaasa võtta ja reisilt naastes see reisiraamatukokku tagasi tuua. Kui rändur raamatut reisi jooksul läbi lugeda ei jõua, siis võib selle ka koju kaasa võtta ja tagasi tuua mõnel teisel korral.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse 2. aprillil, Taani kirjaniku Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval. Tänavu möödub kuulsa muinasjutuvestja sünnist 213 aastat. Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eesmärgiks on üle maailma väärtustada head lastekirjandust ning kutsuda lapsi üles raamatuid lugema.

Raamatukogubuss Katarina Jee on raamaturõõmu toonud Tallinna erinevate piirkondade lugejatele pea 10 aastat. Rohkem informatsiooni raamatukogubussi marsruudi kohta leiab aadressil www.keskraamatukogu.ee/buss.

Reisiraamatukogudele lasteraamatute kinkimise kohta saab lisainfot raamatukogubussi pearaamatukoguhoidjalt Annika Redilt e-posti aadressil buss@tln.lib.ee ja telefonil 5303 7737.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.