"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Järje Hoidja auhinna saab Anti Saar (0)
29. märts 2018
Scanpix

Rahvusvahelisel lasteraamatupäeval, 2. aprillil kell 12 antakse Tallinna Keskraamatukogu rõdusaalis (Estonia pst 8) taas üle Järje Hoidja auhind, mille seekord pälvis lastekirjanik Anti Saar raamatuga "Pärt ei oska saltot".

Auhind antakse eelmisel aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus ka möödunud aastal enim loetud Eesti laste- või noorteraamatu autorile. Kirjanikku tänatakse Tallinna Kesklinna Põhikool 1. E klassi õpilaste poolt raamatu ainetel valminud pildiga.

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste ja noorte hulgas populaarseid Eesti autoreid juba kolmeteistkümnendat aastat. Järje Hoidja auhinnaga tänatakse kirjanikku kui järjepidevuse hoidjat lastele ja noortele väärt lugemisvara pakkumisel. Möödunud aastal pälvis auhinna Reeli Reinaus raamatuga “Verikambi” .

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil. Iga kord on üks Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) osakond ka üleilmse tervitussõnumi ja postri autoriks. 2017 aastal on selleks Venemaa ja sõnumiks “Kasva koos raamatuga”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.