"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD! Eesti meistrid trepijooksus on Kaisa Kukk ja Rauno Tiits (0)
01. aprill 2018
SA Tallinna Teletorn

Täna Tallinna teletornis toimunud rahvusvahelisel trepijooksul võidutsesid eestlased. Esmakordselt Eesti Mesitrivõistlustena arvesse läinud trepijooksu võitis naistest Kaisa Kukk ajaga 5:46 ja meestest Rauno Tiits ajaga 4:35.

Traditsiooniline trepijooks, mida korraldatakse aprilli esimesel pühapäeval teletorni taasavamise puhul juba 7. aastat, tõi Tallinnasse tugevaid trepijooksjaid viiest riigist. Võistlustele registreerus 136 jooksjat. Jooksti täispikkusega etapp – 170 tõusumeetrit läbi 65 korruse ehk 870 trepiastet. 30 kiiremat meest ja naist teenisid Tallinnas ka maailma karikasarja punkte.

Vaata galeriid (81)

Teletorni trepijooks on rahvusvaheliste võistluste kalendris lausa kahes erinevas sarjas:
-alates 2014. aastast Premium Race võistlusena maailma trepijooksude karikasarjas;
-Maailma Suurtornide Föderatsiooni WFGT (World Federation of Grat Towers) Towerrunning Challenge nimistus.

Senine Tallinna teletorni trepijooksu rekord 4:10 on 2014. a. joostud poolaka Piotr Łobodziński poolt (valitsev maailmameister ja edetabeli liider).

Võistluste korraldaja, Eesti tugevaim trepijooksja Rauno Tiits parandas oma möödunud aasta tulemust 9 sekundiga. Eesti meeste teletorni trepijooksu rajarekord on tänasest 4:35. Rauno Tiits: “Järgmine võistlus ootab ees Taipeis, kus 5. mail peetakse trepijooksu MM ja sealne distants on kaks ja pool Tallinna teletorni kõrgust”.

Kaisa Kukk oma püstitatud naiste rajarekordist teletorni treppidel: “Sellist tulemust ma ei osanud loota. Tulin just Portugalist laagrist ja vaid neli tundi und on selja taga. Treppidel ma spetsiaalselt ei harjuta, need tulemused tulevad mu igapäevase tegevuse tagajärjena PPA jooksuklubi eestvedajana.”

Samal ajal rahvusvahelise trepijooksuga peeti Teletornis ka Tervisepäeva ning esmakordselt toimus teletorni maskott ETI trepijooks lastele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.