"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasteaialapsed õpivad putukate abil hoolimist (0)
02. aprill 2018
Scanpix

35 putukatundi tutvustavad lastele putukaid jt selgrootuid, selgitavad nende rolli looduses, räägivad putukate elupaikadest, nende pidamise tingimustest kodus ning annavad hooldusjuhiseid.

Mullu sügisel alguse saanud ja Tallinna lasteaedades väga menukaks osutunud putukaprogramm jätkub, kevade jooksul toimub kümnes Tallinna lasteaias 35 putukatundi. Programm tutvustab lastele putukaid jt selgrootuid, selgitab nende rolli looduses, räägib nende elupaikadest, pidamistingimustest kodus ja annab hooldusjuhiseid.

Putukaprogrammi mõtles välja MTÜ Zoosemu koos Tallinna loomaaiaga ning asjakohaseid tunde korraldab Mattias Turovski. Juhendajad viivad putukad koos terraariumidega lasteaedadesse ja kogu programm on lasteaedadele tasuta.

Pisiloomade, putukate ja tigude pidamine ja hooldamine on jõukohane ka koolieelikutele. Nende eest hoolitsemine õpetab lastele tihti rohkem kui näiteks mängimine kutsikaga, kellega jalutamas käivad ikkagi vanemad. Lisaks aitab putukaprogramm ennetada linnalaste kaugenemist loodusest ning peletab hirmu putukate jt selgrootute ees. Kokkupuude loomaga aitab arendada empaatiat ja austust elusolendite vastu, mõista ökosüsteemide toimimist ja iga olendi rolli selles.

Kõigile lasteaiarühmadele jagati ka infovoldikud “Loomasõbra meelespea”, mille lapsed koos õpetajatega läbi töötasid. “Loomasõbra meelespea”  tutvustab lastele arusaadavas vormis eri  lemmikloomade vajadusi, nende pidamise nõudeid jms.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.