"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti raudteede kujunemislugu köideti juubeliaastaks raamatusse (0)
09. aprill 2018
Liis Reiman

Tallinnas tutvustati Ühinenud Depoode remondiangaaris Eesti Vabariik 100 raamatusarja kuuluvat teost "Eesti raudteede 100 aastat". Ajaloolase Mehis Helme teos võtab kokku sajandi jooksul toimunud arengud Eesti raudteetranspordis ja –liikluses.

“Raamat “Eesti raudteede 100 aastat” võta kokku möödunud sajandi arengud, kuid raudteed on olnud Eestile tähtsad transpordi- ja liiklussooned juba ligi 150 aastat,” sõnas raamatu autor Mehis Helme. “Raudteetransport on oluline tugistruktuur, mille tugev seos riigi ja valitsevate majanduslike olukordadega on valdkonna uurimise ning jäädvustamise äärmiselt põnevaks muutnud,” lisas Helme.

Riigikantselei EV100 juhtrühma liikme Tiit Pruuli sõnul on teos tõeline maiuspala entusiastidele. “Mehis Helme on raamatusse pikkinud hulgaliselt fotosid, mis visualiseerivad raudteetranspordi arengut Eestis. Samuti leiab teose lõpust raudteede tegevustulemused ja valdkonna tippjuhtide nimed,” sõnas Pruuli.

Mehis Helme on raudtee- ja lennundusharidusega ajaloolane, keda autasustati 2001. aastal väljapaistva tegevuse eest raudteeajaloos Valgetähe IV klassi teenetemärgiga. Ajaloo propageerimise eest on Helme saanud ka Eesti Muinsuskaitse Seltsi teenetemedali ning Eesti Akadeemilise Sõjaajaloo Seltsi teeneteristi.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. Tutvu EV100 raamatusarjaga www.ev100.ee/ev100-raamatusari
EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatute ettetellimine www.apollo.ee/EV100.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubeliürituste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.