"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti õpilasfirma pälvis rahvusvahelise õpilasfirmade festivali kõrgeima auhinna (0)
11. aprill 2018
Erakogu

Tasakaalulaudasid tootev Võrust pärit õpilasfirma Labüü pälvis Riias toimunud õpilasfirmade festivalil parima õpilasfirma tiitli. Eripreemiad tõid koju ka Eesti õpilasfirmad Edible, Choco Le Te ning rahvusvaheline õpilasfirma Tucked.

Kümnendat korda Riias toimuvast rahvusvahelisest õpilasfirmade  festivalist “International Student Company Festival 2018” võttis osa kokku 102 õpilasfirmat 13 eri riigist, kokku üle 500 õpilase ja õpetaja. Esindatud olid Norra, Rootsi, Soome, Eesti, Läti, Austria, Itaalia, Holland, Venemaa, Iisrael, Belgia, Türgi ning Taani. JA (Junior Achievement) Eesti juhendamisel võttis Eestist osa kokku 25 õpilasfirmat, millest osad olid rahvusvahelised ühisõpilasfirmad.

Kogu festivali peavõidu ehk parima rahvusvahelise õpilasfirma tiitli pälvis Võru Gümnaasiumi kasvandike õpilasfirma Labüü, mis toodab puidust tasakaalulaudu. Lisaks nomineeriti Labüü innovaatilisema toote tiitlile.  

“Labüü suutis žüriid võluda oma innovaatilise ja kvaliteetse tootega, aga kõige olulisemaks sai ilmselt õpilaste suurepärane meeskonnatöö. Igal sammul oli näha nende suurt tahet ja sära silmas,” selgitas JA Eesti ürituste juht Maria Abel. “Ka teised meie Eesti õpilasfirmad paistsid seekord festivalil kuidagi eriliselt hästi silma.” 

Festivalil ajal toimus ka liftikõne võistlus, milles Hugo Treffneri Gümnaasiumi söödavaid toidutarvikuid valmistav õpilasfirma Edible pälvis Jyski eripreemia. Lisaks sai Edible Junior Achievement Läti vilistlasorganisatsiooni preemia suurima potentsiaali eest. Võru Gümnaasiumi Choco Le Te, mis toodab šokolaadi valmistamise komplekte, nomineeriti parima müügitöö auhinnale ning samuti ka Kesk-Läänemere ühisõpilasfirma Tucked, milles osalevad ka Eesti õpilased. Tucked toodab särgitrakse. 

Esmaspäeval alanud festival jätkub täna Kesk-Läänemere ühisõpilasfirmade projekti konverentsiga. 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.