"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mupo ja Avatud Kool tegutsevad koos prügistamise vastu (0)
11. aprill 2018
Mupo

Täna käisid Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti inspektorid külas Põhja-Tallinnas Karjamaa põhikoolis tegutsevas Avatud Koolis. Kuna käimas on heakorrakuu, siis palus Avatud Kool lastele rääkida prügiteemast laiemalt, alates sorteerimise vajalikkusest kuni probleemideni, mida vastutustundetu prügi ladustamine metsa alla või mere äärde kaasa toob.

Koos tehti väljasõit Tallinna ühte probleemsemasse kohta Lasnamäel, Hooldekodu teele, kuhu metsa alla tekivad igal aastal suured prügihunnikud. Vahetult prügihunnikute kõrval käis hoogne ehitustegevus – kerkis uus kortermaja. Lapsed arvasid, et selle maja akendest välja vaatamine on äärmiselt kurb.

Avatud Kooli ja Munitsipaalpolitsei ameti koostööprojekt jätkub järgmisel nädalal, kui koos minnakse prügitalgutele Põhja-Tallinnas.

Avatud Kool töötab keelekümbluse põhimõttel, kus pool klassist koosneb eesti keelt ja teine pool vene keelt emakeelena rääkivatest lastest ning kus pool päeva räägitakse tundides eesti ja pool vene keeles. Tänane ühine õppepäev oli venekeelne. Ja uskuge, esimese klassi lastele ametnike juttu tõlkida ei olnud vaja!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.