"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Toetusrühm: KOV-id tuleb kaasata lairiba viimase miili väljaehitamisse (0)
13. aprill 2018
Scanpix

Riigikogu lairibavõrgu toetusrühm peab vajalikuks kohalike omavalitsuste aktiivset kaasamist lairibavõrgu viimase miili väljaehitamisel.

Toetusrühma esimehe Andres Metsoja sõnul võiksid kohalikud omavalitsused määruse eelnõuga tutvuda ja esitada oma ettepanekud. “Nii saavad nad olla kaasatud interneti kõikide inimesteni viimisel,” lisas Metsoja riigikogu pressiteate vahendusel.

Aseesimees Erki Savisaar tõi välja, et kiire ja töökindel internet aitab kaasa riigi majanduskasvule ja ettevõtluse levikule maapiirkondades. “Omavalitsuste sisend on oluline, kuna nemad tunnevad kohalikke olusid ja piirkondi, mida tuleks internetivõrguga katta,” märkis Savisaar.

Viimase miili toetusmeetme maht on 20 miljonit eurot viieks aastaks. Eestis on ligi 164 000 kinnistut, kus ei ole ligipääsu kiirele internetile, ning toetusmeetmest soovitakse katta enamik aastaringselt kasutusel olevatest elamutest. Kiireks internetiks loetakse ühendust, mis võimaldab allalaadimiskiirust vähemalt 30 megabiti sekundis.

Möödunud aasta oktoobris otsustas MKM, et korraldab avaliku konkursi maapiirkondadesse kiire internetiühenduse ehk viimase miili rajamiseks; varasemalt plaaniti toetada kohalike omavalitsuste internetivõrgu arendamise projekte.

Viimase miili toetusmeetme eesmärgiks on kiire interneti püsiühenduse viimine kodudesse, kus internetiühendus praegu puudub või ei ole piisava võimekusega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.