"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn aitab väikesi linnajõgesid rämpsust puhtana hoida (0)
16. aprill 2018
Albert Truuväärt

Tallinn osaleb projektis, mis vähendab väljavalitud jõgedes toite- ja ohtlike ainete hulka vähemalt 10% võrra.

Tallinnas on kavas vähendada Mustjõest Läänemerre jõudvate  toitainete ja ohtlike ainete hulka. Tänu sellele muutub ka suplusvesi Stroomi rannas puhtamaks. Mustjõgi on üks 16 vooluveekogust Tallinnas, mis saab alguse ja voolab läbi linna.  

Tegemist on Euroopa Komisjoni projektiga “HEAWATER – Läänemere valgalal paiknevate väikeste jõgede tervendamine toite- ning ohtlike ainete sissevoolu ärahoidmise kaudu”. Möödunud nädalal toimus projekti avaüritus just Tallinnas. Projekti eesmärk on vähendada väljavalitud jõgedes toite- ja ohtlike ainete hulka vähemalt 10% võrra, jõed paiknevad Tallinnas, Turus ja Söderhamnis.
Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul saab Läänemere olukorda edukalt parandada vaid koostööd tehes. “Paraku on oma osa linnajõgede saastamisel ka inimeste igapäevategevustel,” tõdes ta. “Kas hoolimatusest, mugavusest või lihtsalt teadmatusest satuvad vette näiteks ravimid ja mikroplast.”

Projekti eelarve on 1 898 060 eurot ja Tallinna osa sellest 534 987 eurot. Projekti koduleht on http://www.tallinn.ee/heawater

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.