Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Tervisepäeval õpetab kõrgkool elustamist ja esmaabi (0)
18. aprill 2018
Scanpix/Pilt on illustratiivne

Südamekuu raames Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis toimuval tervisepäeval saab osaleda ka elustamis- ja esmaabikoolitusel "Sinu käed päästavad elu".

Neljapäeval toimuv tervisepäev on tasuta ning kõik huvilised on oodatud. Tervisepäeval toimuvad kõrgkoolis terviseloengud, mida viivad läbi kõrgkooli üliõpilased ja õppejõud – juttu tuleb ravimite säilitamisest, pidamatusest ja depressiooni ennetamisest. Kuna aprill on südamekuu, saab tervisepäeval õppida ka esmaabi ja elustamisvõtteid, osaleda tervisedenduse üliõpilaste poolt läbiviidavas liikumistunnis või lasta mõõta oma tervisenäitajaid – vereglükoosi sisaldust ja vererõhku.

Kõrgkooli tervisepäeva korraldaja, õenduse õppetooli õppejõud-õpetaja Pia Pedanik selgitas, et esmaabi andmise puhul on enim olulised kiire reageerimine ja julgus sekkuda, mistõttu püüab koolitus osalejaid eeskätt just julgustada, et nad teeksid kriitilises olukorras esimese sammu ja ei kõnniks kannatanust ükskõikselt mööda. “Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolil on eesmärk kinkida Eesti Vabariigile 100. juubeli puhul 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse “Sinu käed päästavad elu” läbinud Eesti inimest. Kõik tervisepäeval koolitusel osalejaid saavad selle arvu täitmisse anda oma panuse,” lisas Pedanik.

Tervisepäeva täieliku päevakavaga saab tutvuda kõrgkooli kodulehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.