"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Raport: India elevante ohustab nahanõudlus Hiinas (0)
24. aprill 2018
Scanpix

Erinevalt vandlinõudlusest ohustab nõudlus naha järgi kõiki elevante, sest vandlit saab osadelt, aga nahka kõikidelt elevantidelt.

Hiinas kasvav nõudlus elevandinahast toodete järele õhutab salaküttimist ja ohustab India elevante veelgi enam kui vandliäri, vahendas BNS Briti looduskaitseorganisatsiooni Elephant Famili täna avaldatud raportit.

Raporti kohaselt on oht suurim Birmas, ent kui probleem süveneb, võib India elevanti ähvardada väljasuremine pooltel praegustel asualadel.

Raporti autorid märgivad, et elevandinahk jahvatatakse pulbriks ja seda müüakse Hiinas kõhurohuna, samuti valmistatakse nahast ehteid. Erinevalt vandlinõudlusest ohustab nõudlus naha järgi kõiki elevante, sest vandlit saab osadelt, aga nahka kõikidelt elevantidelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.