"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Iraani välisminister: kui USA tuumaleppest lahkub, teeb seda ka Iraan (1)
25. aprill 2018
Scanpix

USA lahkumine leppest saadaks ka Põhja-Koreale signaali, et Ühendriigid ei täida antud lubadusi, sõnas Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif.

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif hoiatas teisipäeval USA presidenti Donald Trumpi, et kui Ühendriigid lahkuvad Teheraniga sõlmitud tuumaleppest, teeb seda ka islamivabariik, vahendas BNS.

Zarifi ütles uudisteagentuurile AP, et USA lahkumine leppest saadaks ka Põhja-Koreale signaali, et Ühendriigid ei täida antud lubadusi.

Iraan ja kuus suurriiki – USA, Prantsusmaa, Suurbritannia, Venemaa, Hiina ja Saksamaa – sõlmisid 2015. aasta juulis tuumaleppe, millega Teheran nõustus piirama oma tuumaprogrammi vastutasuks riigile selle tuumategevuse eest kehtestatud sanktsioonide tühistamisele.

Trump peab lepet Ühendriikidele ebasoodsaks ja on ähvardanud sellest taganeda, kui selle muutmises 12. mai tähtajaks kokkuleppele ei jõuta.

Iraan on leppe muutmise välistanud, väites, et on ebaõiglane esitada riigile uusi nõudmisi lisaks neile, millega Teheran on leppe raames juba nõustunud.

USA president hoiatas teisipäeval Iraani oma tuumaprogrammi taaskäivitamise eest. “Võite selle kirja panna. Kui nad taaskäivitavad oma tuumaprogrammi, siis nende probleemid saavad olema suuremad kui kunagi varem,” lausus Trump.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

inimkonnale
26. apr. 2018 05:40
Matteuse evangeelium 18:7 Häda maailmale ahvatluste pärast! On küll paratamatu, et kiusatused tulevad. Kuid häda sellele inimesele, kelle kaudu kiusatus tuleb! Johannese evangeelium 15:Jeesus julgustab jüngreid 18 Kui maailm teid vihkab, siis teadke, et ta on mind vihanud enne teid. 19 Kui te oleksite maailmast, siis maailm armastaks teid kui omi, aga et teie ei ole maailmast, vaid mina olen teid maailmast ära valinud, seepärast maailm vihkab teid. 20 Pidage meeles sõna, mis mina teile olen öelnud: „Ei ole teener suurem kui ta isand!” Kui nad on taga kiusanud mind, kiusavad nad taga teidki. Kui nad on pidanud minu sõna, peavad nad teiegi sõna.