"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Lasnamäele tekib "Teeme ära!" ajal kogukondlik linnaaed (0)
04. mai 2018
MTÜ Lasnaidee

Lasnamäele tekib "Teeme ära!" ajal kogukondlik linnaaed 5. ja 6. mail algusega kell 12 rajatakse linnaaianduse huviliste ühisjõul Lasnamäele esimene omanäoline linnaaed. 

Laagna aia talgutele on oodatud osalema kõik huvilised olenemata vanusest! Koostöös kogenud linnaaednikega kutsub aktiivsete lasnamäelaste ühendus MTÜ Lasnaidee rajama vanasse liivakasti peenrad, koristama ümbrust, arutama linnaaia arenguplaane ja niisama mõnusalt aega veetma. Talgutele saab registreerida siit.

Laagna aia tegevus toimub Võru 11 hoovis, Laagna raamatukogu esisel platsil. Aadressil Võru 11 asub vana lasteaia hoone, kus hetkel tegutseb Laagna raamatukogu, Lasnamäe Huvikool ja noorteklubi Active. Ümbruskonnas on teisigi kultuuri- ja haridusasutusi, kellega koostöös luuakse Lasnamäele uus väärtus.

Laagna aed on pikaajaline algatus, mille eesmark on luua kõigile avatud tegutsemis- ja suhtlemiskoht, kus koostöös saab kasvatada keskkonnateadlikkust ja arendada heanaaberlikkust. Aial on ka oluline hariduslik aspekt, kuna pakub nii noortele kui ka eakatele aktiivset ja arendavat vaba aja veetmise võimalust. Tänu algatusele saavad lasnamäelased anda oma panuse ja muuta Lasnamäe mitmekesisemaks ja meeldivamaks elukohaks.

“Lisaks suurematele talgutele toimuvad Laagna aias sügise lõpuni igal kolmapäeva õhtul mõnusad koosviibimised, et hoida silma peal Laagna aia arengule ning suhelda huvilistega. Eesmärk on luua meeldiv suhtluskeskkond, kuhu kõik tunnevad end oodatuna,” seletab MTÜ Lasnaidee eestvedaja Maria Derlõš.

Järgmised suuremad talgud on planeeritud 3. juunil. Lisaks talgutele on tulemas ka filmiõhtuid, linnaiandusteemalisi töötubasid ja palju muud huvitavat. Ka nendel talgutel korraldatakse lisaks grillimist. Kuigi kohapeal pakutakse ka kehakinnitust, paluvad korraldajad võtta võimalusel kaasa ka ise midagi söödavat ja joodavat. Tööriistad ja -vahendid on korraldajate poolt, kuid samuti võib võimalusel võtta enda asjad kaasa.

Laaga aia tegevustel saab silma peal hoida Facebook grupis “Linnaaiandus Lasnamäel” ning MTÜ Lasnaidee kodulehel www.lasnaidee.ee/laagna-aed.

Talgusid korraldab MTÜ Lasnaidee koostöös MTÜ Rabarber, Lasnamäe Huvikool, noorteklubi Active ja Keskraamatukoguga. Talgusid toetab Lasnamäe Linnaosa Valitsus, Tallinna Keskkonnaamet, Kultuuriministeerium ja Intergratsiooni SA.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.