"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII! Stroomi rannast toimusid Eesti suurimad talgud (0)
05. mai 2018
Svetlana Aleksejeva

Tallinna Heakorrakuu kõige rahvarohkem sündmus – rannatalgud "Puhas rand" toimus täna Stroomi rannas. Talgud olid pühendatud Eesti Vabariigi 100ndale aastapäevale ja toimusid koostöös Helsingi, Turu ja Peterburi linnadega. 

Vaata galeriid (28)
Heakorrakuu rannatalgud “Puhas rand” toimusid täna Stroomi rannahoone juures. Talgulisi tervitasid abilinnapea Züleyxa Izmailova, Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid ja Peterburi Linnavalitsuse esindaja Ivan Serebritski.
 
Enne tööde algust moodustasid talgulised rannaalal tähise “100” pühendades oma vabatahtliku töö Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale.
 
Rannatalgutel koristati peamiselt randa. Kavas oli ka teavitada  talgulisi Euroopa Komisjoni Kesk-Läänemere programmi projekti BLASTIC tegevustest, mille peaeesmärgiks tõkestada plastikprügi sattumist rannalt merre. Talguliste tähelepanu juhitakse ohule, mida tekitab  rannale jäetud prügi, eriti plastikprügi.  
 
“Stroomi rannatalgud on mitmekülgne üritus, kus kohtuvad keskkonnaharidus, meelelahutus, värske õhk ning vabatahtlik ja füüsiline töö, moodustades ühe eriti toreda sümbioosi” – ütles Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova. “Viktoriinide ja aktiivsete mängudega antakse teave plastikprügi ohust Läänemere keskkonnale ja suurendatakse keskkonnateadlikkust Läänemerest ja jäätmetest” – lisas ta.
 
Põhja-Tallinna Valitsus tänas kõiki loosist osavõtjaid,. Suurloosi peaauhinnaks sai üks õnnelik  jahisõidu jahtlaevaga “Idda” Tallinna lahel, mille oli välja pannud Nord Sail Grupp. L
 
Lisaks toetasid üritust ja olid auhinnad välja pannud Coca Cola HBC, Tallinna Botaanikaaed, Tallinna Lennusadam, Stroomi keskus, Reval Sport, Sõle Spordikeskus. Võimalik on nautida meeleolukat muusikat ansambli Apelsin esitluses. Päeva juhitisid Reigo Ahven ja Natasha Bychkova. Talgulistele pakuti traditsioonilist talgusuppi ja teed ja kasutati ainult biolagunevaid nõusid.
 
Stroomi rannatalgute ajal alustab ka kampaania” Kiibi või kaota!”, mille raames toimub kuni 16. juunini Tallinnas 12 koerte ja kasside soodushinnaga kiipimisaktsiooni. 5. mail saab oma lemmiklooma kiipida Supelranna bussipeatuse juures Pelguranna tn 53 maja vastas.
 
Rannatalgud korraldavad ka Helsinki, Turu ja Peterburi. Helsingis toimusid rannatalgud juba 3.05. Töölönlahti lahe rannas. Samal päeval korraldas talguid Turu linn Aurajoki jõe kaldal. Peterburis toimuvad rannatalgud 12. mail Tarkhovsky supelrannas.
 
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.