"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas alustavad õpet juba töötavad hooldustöötajad ja lapsehoidjad (0)
07. mai 2018
Scanpix

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis alustavad homme töökohapõhist kutseõpet 20 hooldustöötajat ning 21 alustavat lapsehoidjat.

“Kuigi Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on töökohapõhist õpet pakkunud juba kaheksa aastat, on hea meel tõdeda, et ikka veel on asutusi, kes avastavad töökohapõhise õppe eelised ning on valmis oma töötajad õppima saatma. Sellel aastal alustavad meie majas esimest korda õpet Lääne-Tallinna Keskhaigla töötajad,” ütles kõrgkooli kutseõppe osakonna juhataja Piret Tamme kooli saadetud pressiteate vahendusel, vahendas BNS.

Töökohapõhise tasemeõppe tellimist tingib vajadus kutseoskustega töötajate järele.

Hooldustöötaja õppekava töökohapõhises õppes alustavad kõrgkoolis AS Ida-Tallinna Keskhaigla, AS Lääne-Tallinna Keskhaigla ja Iru Hooldekodu hooldustöötajad, lapsehoidja õppekava töökohapõhises õppes aga lapsehoidjad Rannamõisa, Võsukese ja Aegviidu Lasteaedadest ning Keila Alushariduse OÜ-st.

Hooldustöötaja õppekava nominaalne õppeaeg on kaks aastat, lapsehoidja õppekava nominaalne õppeaeg üks aasta. Õppekava läbimisel väljastatakse lõpetajatele lõputunnistus ning kutseeksami edukal sooritamisel ka vastavalt hooldustöötaja või lapsehoidja neljas kutsetase.

Töökohapõhist õpet rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetme „Õppe seostamine tööturu vajadustega“ tegevuste „Praktikasüsteemi arendamine kutse- ja kõrghariduses sealhulgas õpetaja koolituse koolipraktika“ ja „Kutsehariduse maine tõstmine, õpipoisiõppe laiendamine“ raames.

Järgmine koolipõhise õppe vastuvõtt Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli hooldustöötaja õppekavale eestikeelsesse õppesse Tallinnas ja osaliselt venekeelsesse õppesse Kohtla-Järvel ning lapsehoidja õppekavale eestikeelsesse õppesse Tallinnas algab 9. juulil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.