"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Avatud ateljeede päev kutsub huvilisi kunstilinnakusse (0)
08. mai 2018
Varvara&Mar

Reedel, 11. mail kell 16-21 toimub Tallinnas ARS kunstilinnakus suur igakevadine avatud ateljeede päev, mille käigus teevad linnakus töötavad kunstnikud ja disainerid oma uksed lahti kõigile huvilistele

Õhtu jooksul saab nii ateljeedes ning töökodades ringi vaadata ja kohtuda loojatega kui otsida meelepärast programmist, mis pakub näitusi, töötubasid ja muusikat. Avatud ateljeed pakuvad ainulaadse võimaluse näha oma silmaga, kus ja kuidas looming sünnib ning kes on inimesed nende teoste taga, mida näeme muidu galeriides või disainipoodides.
 
Eesti Kunstnike Liidu presidendi Vano Allsalu sõnul on liidu eesmärgiks kunsti kandepinna laiendamine ja kunstnike loomingulise tegevuse toetamine ning ARSi arendamine pakub selleks suurepäraseid võimalusi. “ARS kunstilinnak on juba täna suurim kunsti produktsioonikeskus Eestis – tahame aga muuta seni pigem suletud iseloomuga “kunstivabriku” avatud kunstikeskuseks, kus on loojatel hea tööd teha ja huvilistel põnev kunstist osa saada,” selgitas Allsalu.
 
Otse ARSi peaukse kõrval teeb 11. mail uksed lahti ühe õhtu pop-up pood, kus on müügiks välja pandud meeleolukas valik ARSis tegutsevate professionaalsete kunstnike loodud kujutava ja tarbekunsti teoseid piltidest keraamika, rõivaste ja eheteni. Projektiruumis avatakse kell 18.00 fotograaf Arne Maasiku näitus “Kahn”, mis on pühendatud Saaremaalt pärit maailmakuulsa arhitekti Louis Kahni (1901-1974) loomingule. Kristi Kuusk juhendab töötuba tehnoloogiast, moest ja nutitekstiilidest ning aitab osalejatel valmistada pehme elektroonika prototüübi; Mirgoods pakub soovijatele võimaluse nahast vöö ja käevõru tegemiseks; Sally Stuudios saab joonistada kriitpastellidega modelli täisfiguuri; Liisa Kruusmägi töötoas mängitakse musta joonega.
 
Avatud ateljeede päeva helimaastikku kujundab vabaimpro müraduo Post Horn. Vastvalminud ARSi ühisruumis 310 näidatakse õppefilmi “Leiubüroo” Taavi Talve 16 mm filmide kogust. Mõnusalt jalga puhata ning kehakinnitust saab nii 2. korruse kohvik-söögitoas Kohvik Q kui ruumis 111, kus kunstnikele ja külalistele pakub kosutust igapäevaselt Munga tänaval tegutsev 100 Õlle Kohvik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.