"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Prokuratuur esitas Suvorovile süüdistuse altkäemaksuvõtmises (0)
08. mai 2018
Scanpix

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse Artjom Suvorovi kriminaalasja, Tartu endist abilinnapead süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises.

Suvorovile on süüdistus esitatud korduvas altkäemaksu võtmises, ühel juhul ka altkäemaksu küsimises ning kelmuse katses ametiisiku poolt, edastas Lõuna ringkonnaprokuratuur BNS-ile. Samas kriminaalasjas esitati süüdistus altkäemaksu andmises 37-aastasele ja 67-aastasele mehele.

“Süüdistuse kohaselt lubas Suvorov aidata ja ka aitas ajavahemikul 2015 kuni 2017 oma tuttavatel saada Tartu linnalt nende spordiklubidele erinevaid toetusi,” ütles eriasjade prokurör Margus Gross. Vastutasuks oma ametiseisundi kasutamise eest otsustusprotsesside suunamisel ja mõjutamisel sai Suvorov altkäemaksu nii sularahas kui ka varalist väärtust omavate esemete näol kokku üle 600 euro.

Lisaks süüdistab prokuratuur Suvorovit 2017. aastal kolmandale isikule altkäemaksu küsimises, mis seisnes selles, et Suvorov küsis 67-aastaselt mehelt 960 eurot altkäemaksu, seades sellest sõltuvusse viimasega seotud mittetulundusühingule 2000 euro suuruse tegevustoetuse saamise Tartu linnalt. Nimetatud tegevustoetusest 960 eurot pidi altkäemaksu andja kandma Suvoroviga seotud tuttavale, kes abistas Suvorovit kohaliku omavalitsuse volikogude valimisüritustel Tartu linnas.

“Sellisel viisil kolmandale isikule teenete eest tasumine muutis kindlasti altkäemaksu skeemi raskemini tabatavaks, kuid asja sisu jääb samaks. Tegemist on ikkagi ametisiku poolt oma ametiseisundi ärakasutamisega ja antud juhul oli initsiaatoriks ametiisik, mis teeb kuriteo olemuselt raskemaks,” ütles prokurör Margus Gross.

Veel süüdistab prokuratuur Suvorovit selles, et tema Tartu linnavalitsuse eluasemekomisjoni liikmena püüdis 2016. aasta lõpus 77-aastaselt naiselt petta välja 5000 eurot, lubades tagada kannatanule Tartu linnale kuuluva korteri võõrandamise. Kuna kannatanu Suvorovi ideega kaasa ei läinud, jäi kuritegu katse staadiumisse.

Kohus ei ole veel kriminaalmenetluse eelistungi aega määranud.

Kohtueelse menetluse viis läbi kaitsepolitseiamet Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.