"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Saaremaa vald otsustas kehtestada tasuta ühistranspordi (0)
09. mai 2018
Scanpix

Saaremaa vald otsustas täna kohtumisel vallavalitsuses kehtestada alates 1. juulist tasuta ühistranspordi maakondlikel bussiliinidel.

“Täna oli vallavalitsuses antud punkt arutelul, esitame volikogule otsuse eelnõu, millega palume volikogul toetada otsust tasuta ühistranspordile üle minna,” ütles Saaremaa vallavanem Madis Kallas BNS-ile.

“Väga pikalt on sellest räägitud, meie laual on olnud ligemale pool aastat. Nüüd tuli lõplik dokument, meie spetsialistid vaatasid asjad üle, võimalused vaagisime läbi ja ei näe ühtegi põhjust, miks me ei peaks seda teed minema. Saaremaa vald oma eelarvest hoiab kokku aastas kuskil 120 000 eurot. Saaremaa valla elanikud hoiavad kokku 300-400 000 eurot,” märkis Kallas.

Kallas lisas, et Saaremaal on teistest piirkondadest ka lihtsam tasuta ühistransporti rakendada. “Ma täiesti mõistan teisi piirkondi, kus pole nii lihtne seda rakendada. Meil ei ole maakonna üleseid liine, kuna oleme merega piiratud, meil ei ole ka kommertsliine, mis võib-olla raskendavad seda. Meie jaoks on see väga hea mudel,” märkis Kallas.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas aprilli lõpus piletihinnamääruse, mis võimaldab juulist maakondlikel bussiliinidel endiselt senises määras piletit küsida kuid ka tasuta transporti pakkuda. Kui kohalikud ühistranspordikeskused maakondlikus bussiliikluses juulist piletihindu ei langeta, näiteks nullini, siis nad jäävad osaliselt ilma riigieelarves ette nähtud maakondliku ühistranspordi lisarahastusest.

Lisaks Saaremaa vallale on seni tasuta ühistranspordi kehtestamise otsustanud ka Võru- ja Põlvamaal ühistransporti korraldav Kagu Ühistranspordikeskus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.