„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Vabatahtlikud päästsid tänavustel talgutel 14 700 konna elu (0)
28. mai 2018
Scanpix

Kahepaiksete massilisem rändeperiood kestis aprilli keskpaigast mai alguseni. Kahepaiksete massilisem rändeperiood kestis aprilli keskpaigast mai alguseni.

Seitsmendat aastat toimunud konnapääste aktsiooni “Konnad teel(t)” jooksul peeti 15 konnatalgut üle terve Eesti ning vabatahtlikud käisid talgutel 475 korda, teatas Eestimaa Looduse Fondi (ELF) pressiesindaja BNS-ile.

Kahepaiksete massilisem rändeperiood kestis aprilli keskpaigast mai alguseni. Kõige tihedam ränne toimus Harjumaal Rae vallas Assakul, kus vabatahtlike abiga päästeti autorataste all hukkumisest 3529 konna. Järgnesid Porkuni 2723, Astangu 2574 ja Kaunissaare 1183 päästetud konnaga. Kahepaiksete massilisem rändeperiood kestis aprilli keskpaigast mai alguseni.

Seitsmendat aastat peetavate “Konnad teel(t)” algatuse õnnestumisel on oma rolli nii vabatahtlikel kui ka autojuhtidel, sõnas algatuse eestvedaja Kristiina Kübarsepp.

Lisaks talgutele tähistati koostöös loomaaiaga 28. aprillil rahvusvahelist konnapäeva, mille raames toimusid temaatilised tegevused loomaaias. Konnapäeva raames kuulutati välja ka videovõistlus “Krooksuv konn”. Videote esitamise tähtaeg on 27. mai, pärast mida algab rahvahääletus.

Algatuse “Konnad teelt(t)” eesmärk on päästa maanteedel hukkuvaid kahepaikseid ning suurendada inimeste teadlikkust Eesti konnaliikide ning nende eluviiside osas. Konnade elude päästmisel on abiks nii talgud kui ka tähelepanelikum liiklemine kriitilistes teelõikudes, pikemas plaanis on aga tarvis rajada nendesse teelõikudesse jätkusuutlikud ning hästi planeeritud konnatunnelid. Seitsme aastaga on vabatahtlikega abiga säästetud 96 500 kahepaikse elu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.