"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
E-valitsemise konverents toob Tallinnasse kokku 80 riigi tipud (1)
29. mai 2018
Scanpix

Tallinn tutvustab täna kõigist maailmajagudest pärit külalistele, kuidas võib linna juhtida ja hallata nutikate arenduste ja interneti abil.

Tallinnas täna ja homme toimuv e-valitsemise konverents toob Eestisse mitmeid rahvusvaheliselt väljapaistvaid digiarengute asjatundjaid ning tutvustab Eesti e-riigi viimaseid suundumusi enam kui 80 riigi esindajale. Kahepäevasel konverentsil astub üles enam kui 30 digiarengute asjatundjat ja suunajat. Konverentsi avab president Kersti Kaljulaid ja selle peaesinejad on Beth Simone Noveck, Andrew Keen, Guénaëlle Gault ja Niels Godfredsen. Konverentsil osalevad Santa Lucia peaminister, Afganistani, Antigua ja Barbuda, Hispaania Kataloonia regiooni, Kongo, Mali ja Mauritiuse IT-ministrid ning suured delegatsioonid Ukrainast ja Gruusiast.

Vaata konverentsi otseülekannet SIIN.

Konverentsil on esindatud kõik maailmajaod, 11 riigist on kohal ministrid. Konverentsi osana toimub ka töötuba “Tallinn – nutika riigi nutikas pealinn”. Tallinna teekonnast e-valitsemisele annab ülevaate linnasekretär Toomas Sepp, lisaks tutvustab ettekanne avalike ürituste infosüsteemi ning kaasavat linnaplaneerimist.

E-riigi Akadeemia arendusdirektori Hannes Astoki sõnul keskendub tänavune konverents internetikasutajate ootustele ja vajadustele riigiga suhtlemisel ja digitaalsel asjaajamisel. “Riigid ja omavalitsused seisavad silmitsi tõsiasjaga, et inimesed on internetis, kuid nemad mitte, või on seal kasutajate jaoks väga ebamugavalt,” ütles Hannes Astok. “Konverentsi mõte on teadvustada valitsustele ja organisatsioonidele vajadust olla oma rahva jaoks olemas ka internetis ning pakkuda ideid, kuidas tuua kogukonnad, omavalitsused, IT-ettevõtted ja start-upid arendama inimestele vajalikke ja käepäraseid teenuseid. E-riigi arendamine on ühislooming, mitte ametkondade ajaviide. Eesti võiks olla siin eeskujuks.”

Konverentsi aruteludes otsivad eksperdid muu hulgas vastust küsimustele, kas Euroopa Liidu uus andmekaitseseadus takistab või toetab digiarengut, kas riigid suudavad pakkuda kodanikele kasutajakeskseid e-teenuseid ning millised on digiajastul demokraatia proovikivid. Ühtlasi saab tutvuda Eesti IT- ja digivaldkonna iduettevõtete ning idapartnerlusriikide e-riigi arendamise kogemuste ja uuemate arengutega.

E-riigi Akadeemia esitleb konverentsil uuendatud enam kui saja riigi kübersuutlikkust kaardistavat riikide küberturvalisuse indeksit.
Neljandat korda toimuva e-valitsemise konverentsi korraldab E-riigi Akadeemia välisministeeriumi, Rootsi valitsuse, Tallinna linna ja EAS-i toetusel. Info http://tallinnconference.ee/

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Nutikas
28. mai 2018 13:50
on valitsemine siis kui valitsejatele kiip sisse panna ja nad selle kiibi abil viivad rahva tahet täide!