"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Linnade tulevik: kas tark linn ja rumalad inimesed? (0)
29. mai 2018
Scanpix

7. juunil 2018 Tallinnas toimuval rahvusvahelisel konverentsil "Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus" võetakse luubi alla linna, tehnoloogia ja tarbija suhe.

Elamumajanduse tippkohtumise raames toimuva rahvusvahelise konverentsi peakõnelejaks tehnoloogiavaldkonna eestkõneleja ja urbanist, endine Nokia disainiosakonna juhataja  ning  bestselleri “Nutilinna vastu” autor Adam Greenfield. Londoni Ülikooli kolledžis Bartletti Arhitektuurikoolis ja New Yorgi Ülikoolis urbanistikat õpetav Greenfield on tuntud provokatiivsete väljaütlemiste poolest –  näiteks leiab ta, et tehnoloogia võimaldatud  võrgustumine on meie igapäevaelu edukalt üle võtnud.

“Lahendus on minu arvates võrgusüsteemide tark kasutamine – ehk siis kasutamine meie elu nendes aspektides, kus see me meile tõesti kasu toob ja kui selle järgi vajadust pole, asendada see silmast silma suhtlusega,” kõlab tema soovitus. “Aga teiste inimestega vahetult suhtlemine nõuab ennekõike tahtmist, kannatust ja sotsiaalsete oskuste omandamist.” Greenfieldi sõnul seisabki ees üsna keerulise ja suure ülesande lahendamine: kuidas luua niisuguseid infoteholoogilisi süsteeme, mis tegelikult vastaksid ka inimeste valikutele ja vajadustele.

Sama meelt on  konverentsil “Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus” samuti ettekandega esinev arhitekt ja Eesti Arhitektuurikeskuse juht Raul Järg.  “Tehnoloogia hoiab paljudes tegevustes kahtlemata aega kokku ja loob mugavusi ning võimalusi, see areng on vältimatu. Need lahendused peavad olema lihtsad ja kasutajasõbralikud.  Aga tehnoloogiline mugavus ei tähenda samas, et võiksime pelgalt tehnilistele lahenduste lootma jääda ja eestlasele omase talupojatarkuse minetada. Tuleb ikka nutikus säilitada,” selgitas Järg oma intervjuus ajakirjale Elamu.

Lisaks Adam Greenfieldile ja Raul Järgile astuvad Euroopa elamuvaldkonna tähtsaimal aastakonverentsil üles Eesti  majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi  asekantsler Jüri Rass, Tallinna abilinnapea Eha Võrk,  mitmete Euroopa elamuühenduste esindajad jpt.  Osalejaid tervitavad Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe president Cédric Van Styvendael,

ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo (videotervitus), Tallinna linnapea Taavi Aas ja Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees, Housing Europe juhatuse liige Andres Jaadla.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.