"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Tallinna Keskraamatukogu kutsub lapsi osalema suvises lugemisprogrammis "Suvi raamatuga" (0)
30. mai 2018
Scanpix/foto on illustreeriv

Tallinna Keskraamatukogu ootab juba 15. suve järjest nii eesti kui vene keeles lugevaid lapsi kaasa lööma 1. juunist kuni 31. juulini kestvas suvises lugemisprogrammis "Suvi raamatuga". 

Raamatukoguhoidjad on lugemisprogrammi valinud 26 eestikeelset ja 25 venekeelset lasteraamatut – Eesti 100. sünnipäevale kohaselt ainult eesti autorite sulest. Iga läbiloetud raamatu kohta tuleb joonistada pilt või täita küsimustik, mille vastu saab usin lugeja raamatukoguhoidjalt kleebise. Lapsed, kes koguvad 1. augustiks passi vähemalt 10 kleebist, on oodatud suvise lugemisprogrammi lõpetamisele.

Lugemisprogrammi kirjanduse valikust leiavad lapsed nii jutu- kui luuleraamatuid. Eestikeelsete raamatute valik on tehtud paari viimase aasta jooksul ilmunud lasteraamatute hulgast, venekeelsete raamatute hulgas on ka vanemaid teoseid. Programmi kuuluvate raamatute hulgas on näiteks Jaaks Juske sari “Isa põnevad unejutud ajaloost”, Reeli Reinausi “Suusi ja kadunud uni” ja Jaanus Vaiksoo “Laul Eestimaast”. Venekeelsete raamatute hulgast leiab näiteks Contra “Köik on kõige targemad”, Ilmar Tomuski “Kriminaalsed viineripirukad” ja Kadri Hinrikuse “Taaniel teine”. Raamatute nimekirjaga saab tutvuda alates 1. juunist Tallinna Keskraamatukogu lastelehel. Mitmeid lugemisprogrammi raamatuid saab laenata ja lugeda ka e-raamatukogust ELLU.
Programmis osalevad kõik Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakonnad, haruraamatukogud ja raamatukogubuss Katarina Jee. Raamatukogude suvised lahtiolekuajad leiab raamatukogu veebilehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.