"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vanalinna Päevadel esinevad sportakrobaadid (0)
01. juuni 2018
Erakogu

3. juuni algusega kell 12.00 saab näha Harju tänava mäenõlval Eesti parimaid akrobaate üksteisele väljakutset esitamas.

Akrobaatika Kool korraldab iga aasta sportakrobaatika võistlusi, kus selguvad parimad akrobaadid erinevates vanuseklassides ja kategooriates. Akrobaatika Kool on võtnud eesmärgiks traditsioonilistest piiridest üle astuda ja võistlused hallist treeningsaalist uude keskkonda viia. Proovida, mis saab ühest spordivõistlusest, kui publikuks ei ole 200 lapsevanemat ja spordihuvilist vaid iga juhuslik möödakõndija, kui tegevus toimub vabas õhus ja kohtunike hindamisest on tehtud etteaste. Miks mitte üllatada ühiskonda noorte akrobaatidega 14×14 meetrilisel spordiplatsil keset Tallinna Vanalinna, kinnitades, et kõik on võimalik ja sporti saab nautida ka spordisaalist väljaspool.
 
Akrobaatika Kooli peatreener Heidi Kann kinnitab, et tegemist on äärmiselt olulise sammuga sportakrobaatika arnegus: “Sportakrobaatikaga on tegeletud juba 20 aastat ning see on nende aastate jooksul arenenud väga jõudsalt. Seni on akrobaadid saanud üles astuda väiksematel klubidevahelistel turniiridel nii Eestis kui ka välismaal, suurematel tiitlivõistlustel nagu Tallinna Meistrivõistlustel kodus ja noorte EM’il ja MM’il välismaal. Nüüd esmakordselt on võimalus selgitada parimad ka Eesti Meistrivõistlustel. Eriti tore on aga see, et me saame minna inimeste juurde tänavale ja näidata, mis see spordiala endast kujutab.”
 
Vanalinnas tuleb esitamisele sportakrobaatika 1. Eesti Meistrivõistluste finaal-esinemine. Võistlusplatsile tulevad sportlased Eesti akrobaatikaklubidest PartnerAkro, Tirel, Piruett ja Akrobaatika Kool.
Finaal-esinemise käigus lisaks sportlaste julgetele etteastetele tutuvustatakse vaatajatele sportakrobaatika arengut ajaloos ning sportakrobaatika võistluste erinevaid tahke ja iseärasusi.
 
Üritus on huvilistele tasuta.
 
Korraldab: MTÜ Eksperimentaalse Liikumise Keskus
Toetavad: Tallinna Vanalinna Päevad, Tallinna Kesklinna Valitsus, Akrobaatika Kool, Eesti Võimlemisliit, OÜ Jimmy, OÜ Trumm, Trikivabrik, Lilleäri Kastekann
Kontakt:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.