"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Tallinna Keskraamatukogu näitus suurendab inimeste keskkonnateadlikkust (0)
04. juuni 2018
Scanpix

Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) avati esmaspäeval, 4. juunil 2018. a kaks näitust, mis kutsuvad külastajaid käituma keskkonnateadlikult  ning vajadusel muutma oma harjumusi

Plakatinäitusel “Mu roheline ID” näeb kuuest riigist (Eesti, Island, Leedu, Rootsi, Soome ja Taani) pärit raamatukoguhoidjate rohelisi ID-kaarte, millele  on märgitud meie inimeste keskkonnaga seotud mured ja rõõmud, aga ka lubadused keskkonna parandamiseks.

Näitus pandi kokku rahvusvahelise koostööprojekti “CreaTeams in Library” (“Loovmeeskonnad raamatukogudes”) raames 2018. aasta kevadel ning seda toetas “Nordplus”.

Näituse eesmärgiks on külastajaid inspireerida, suunata neid mõtlema ja tegutsema keskkonnateadlikumalt ning algatada protsess, mille abil saaks muuta maailma – üks lubadus korraga. Näitus jääb võõrkeelse kirjanduse osakonda terveks suveks ning rändab seejärel teistesse keskraamatukogu osakondadesse ja haruraamatukogudesse.

Näitusel “Meie tulevik – lastelt täiskasvanutele” on algklasside ja lasteaialaste joonistused. Lapsed said piltideks inspiratsiooni kohtumistel, mis toimusid projekti „Lastega loomariigis: milline on meie tulevik“ raames, mida toetas Hasartmängumaksu Nõukogu.

Igal kohtumisel tutvusid lapsed eksperdi vahendusel erinevate looma- ja putukaliikidega ning said teadmisi inimtegevuse võimalike keskkonnakahjude kohta. Oma joonistustega panevad lapsed täiskasvanutele südamele, et praegusel ajal tehtud loodust ja loomi kahjustavate otsuste tagajärgedega peavad elama ka nende lapsed ja lapselapsed. Näitus jääb võõrkeelse kirjanduse osakonnas avatuks juuni lõpuni ning rändab seejärel teistesse keskraamatukogu haruraamatukogudesse.

Näitused avati Eesti Rohelise Liikumise esindaja Mihkel Annuse keskkonnateemalise loenguga.

Lisainfo: Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna juhatajalt Kristel Palkilt telefonil 683 0961 või e-posti aadressil kristel.palk@tln.lib.ee.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.