"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TIINA MÄGI: Fassaadi kordategemisest ei piisa (0)
04. juuni 2018
Scanpix

"Restaureerida ei tule mitte ainult hoone välisfassaadi ja katuseäärt, tuleb ka täpselt teada, mis on selle hoone mõte selles keskkonnas. Linn moodustub koos tegutsevatest hoonest, igal neist olgu oma funktsioon ja hoone peab täitma oma rolli linnakeskkonnas," ütles Kodulinna maja looja ja juht Tiina Mägi.

Kodulinna maja looja ja juhi  Tiina Mägi  sõnul on iga hoone puhul oluline väljanägemine, aga väga oluline on ka see, miks maja olemas on.

Sundvõõrandamine peaks olema esimene käik, kui on näha, et aastate jooksul ei ole hoone saanud endale mõtet ega hakanud oma keskkonnas elama. Sel juhul tuleb leida uus seltskond, kes saab aru, miks see maja on olemas,” selgitas Mägi.

Mägi sõnul pole aga trahvimisest tihti kasu, sest raha pole siiani suutnud inimeste mõistust liigutada.

“Kinnisvaraspekulantide ohvriks on langenud Tallinnas ja ka mujal terveid linnaosi, väga palju hooneid. Investeeritakse kinnisvarasse, kuid ei anta sellele funktsiooni. Aga ka hästi korda tehtud maju on päris palju. Möödunud aastal sai preemia villa Mon Repos, see hoone päästeti ja aidati elule,” lisas Mägi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.