"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Volinik: EL-i kaubanduslepetes hakatakse käsitlema ka naiste rolli (0)
06. juuni 2018
Scanpix

Euroopa Komisjoni kaubandusvoliniku Cecilia Malmströmi sõnul pöörab Euroopa Liit üha enam tähelepanu naiste rollile ettevõtluses ning seejuures hakkab liit kaubanduslepetes käsitlema ka naiste rolli kaubanduses.

Euroopa Liit võtab teiste riikidega kaubandussuhteid reguleerides vaatluse alla ka naiste küsimuse, ütles Malmström konverentsil European Development Days. Tema sõnul tehakse kaubanduskõnelusi alustades mõju hindamine, mille käigus muu hulgas vaadeldakse ka soolist tasakaalu ning seda, kas riik on liitunud rahvusvahelise naiste diskrimineerimise vastase konventsiooniga, vahendas BNS.

Seejuures peab Euroopa Liit praegu kaubandussuhete alaseid läbirääkimisi Tšiiliga ning antud kaubanduslepe saab Euroopa Liidu ajaloos esimest korda ka soo ja kaubanduse peatüki ehk esmakordselt käsitletakse kaubanduslepingus ühiseid sihte seoses naiste rolliga kaubanduses.

Malmströmi sõnul on Euroopa Liidu jaoks tegu niinimetatud pilootprojektiga, millel alusel on tulevikus võimalik edasi liikuda ning jõuda veelgi kaugemale.

“Statistika näitab, et naised ei osale ettevõtluses sama palju kui mehed ning nad ei saa ka ettevõtluse tulemitest kasu. Naiste ees on mitmed takistused äri alustamisel, laenu saamisel, ettevõte juhtimisel ja juhtivatele positsioonidele jõudmisel,” rääkis Malmström.

Euroopa Komisjoni kaubandusvoliniku sõnul on antud küsimuses viimase pooleteise aasta jooksul tekkinud globaalne liikumine ning ka Euroopa Liit pöörab enam tähelepanu naiste võimalustele ja osalemisele ettevõtluses. “Kui naised ja mehed saaksid panustada samasugusel moel, siis tooks see kasu kogu ühikonnale, kuid praegu on sugudevaheline lõhe veel olemas,” sõnas Malmström.

5.–6. juuni toimub Belgia pealinnas Brüsselis kaheteistkümnendat korda konverents European Development Days, mille fookuses on tänavu jätkusuutlik areng naiste õiguseid edendades.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.