"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
TÄNA! Euroopa elamuvaldkonna suurkonverentsil Tallinnas on põhiteemaks digilinnad (0)
07. juuni 2018
Scanpix

Täna kogunevad Tallinnasse rahvusvahelisele konverentsile "Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus" elamuvaldkonna eksperdid üle kogu maailma. 

Konverentsi peaesinejaks on tehnoloogiavaldkonna eestkõneleja ja urbanist, endine Nokia disainiosakonna juhataja ning  bestselleri “Nutilinna vastu” autor, Adam Greenfield.

“Meil on suur au ja rõõm, et just Tallinn saab Eesti Vabariigi juubeliaastal kanda Euroopa elamupealinna tiitlit ja tervitada oma linnas maailma mõjukamaid elamumajanduse ühendusi:  Housing Europe, ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni Elamu- ja Maamajanduskomiteed ning Rahvusvahelist Elamukooperatiivide Liitu,” ütles tervituskõnes Tallinna linnapea Taavi Aas.

http://saundland.ee/live/

“Mul on väga hea meel, et selline kõrgetasemeline elamumajandusvaldkonna konverents toimub sedakorda just nimelt Tallinnas,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

“Konverentsi teemat arvestades on meil kahtlemata kogemusi, mida teistega jagada ent kindlasti on ka seda, mida meil teistelt õppida tasuks. Digitaalsed lahendused ärgitavad linlasi kaasa mõtlema ja linna arengus osalema – need on oluline vahend linna juhtimisel linna elanike vajadusi arvestavalt ning aitavad info operatiivselt suurema hulga linnaelanikeni viia.”

Lisaks Adam Greenfieldile astuvad Euroopa elamuvaldkonna tähtsaimal aastakonverentsil üles Tallinna abilinnapea Eha Võrk, Eesti  majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Jüri Rass, Eesti Arhitektuurikeskuse juht Raul Järg, mitmete Euroopa elamuühenduste esindajad jpt. Osalejaid tervitavad Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe president Cédric Van Styvendael, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, Tallinna linnapea Taavi Aas ja Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees, Housing Europe juhatuse liige Andres Jaadla.

Konverentsi kava:
http://ekyl.ee/wp-content/uploads/2018/05/Digitaalsed-linnad-7.06.18-5.pdf

“Ühtlasi muutub Tallinn kolmeks päevaks Euroopa eluasemevaldkonna võõrustajaks,” ütles Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla. “6.-8. juunini toimub Tallinnas Euroopa suurima eluasemeorganisatsiooni Housing Europe üldkogu. Tallinna kogunevad Euroopa eluasemevaldkonna tipud, lisaks tuleb ka ülemaailmse korteriühistute liidu juhatuse koosolek ning ÜRO eluasemekeskuse koosolek, mis kaasab ka nö üleminekumaad – on oodata külalisi Balkani riikidest, Kaukaasia riikidest, Ukrainast, Valgevenest.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.