"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lennunduspäevade külastajad püstitasid uue publikurekordi (0)
11. juuni 2018
Scanpix

Tartu lähistel lennundusmuuseumis eelmisel nädalavahetusel 13. korda peetud Eesti lennunduspäevad tõid vigurlende ja militaartehnikat uudistama üle 16 000 inimese.

Eesti Lennundusmuuseumi asutaja ja juht Mati Meos märkis, publiku huvi on aasta-aastalt kasvanud üleeelmisel aastal alistati 10 000 piir kui lennundusshowd väisas ligi 13 000 inimest ja mullu 15 000, siis tänavu oli rahvast kahe päeva peale kokku tuhande võrra rohkemgi, vahendas BNS.

“Kuigi alahinnata ei saa head ilma, tahan tänada lennundushuvilis inimesi, kes lennunduspäevi külastades sellest tõeliselt nauditava ürituse tegid. Ju oleme suutnud muuseumisse koguda põnevaid lennukeid, saanud osalema atraktiivsed esinejad ja tänu kaitseväele, kaitseliidule, NATO liitlastele, Soome ja Rootsi õhuväele saime näidata sõjalennukeid ja koptereid ning kaasaegset rasketehnikat ja relvi,” ütles Meos.

“Aasta-aastalt kasvav rahvahulk kosutab hinge ja annab innustust hakata juba plaani seadma järgmise aasta ürituseks,” ütles lennundusmuuseumi juht.

“Lennupäevade korraldamisega teenitud rahaga saame soetada muuseumile igal aastal eksponaadiks vähemalt ühe lennuki. Nii on iga lennunduspäevadel käinu andud oma panuse, et muuseum saaks areneda ja üldine huvi lennununduse vastu laieneda,” märkis Meos.

Tänavu olid lennuprogrammi magnetid Leedu vigurlennuäss Jurgis Kairys ja Scandinavian Airshow piloodid Jacob Hollä nder ja Bengt Andersson aga ka Eesti lennu- ja langevarjuklubide esinemine. Eesti oma ja teadaolevalt ainus vigurlendur Jüri Kaljundi näitas mida ta aastaga on juurde õppinud.

Et tänavused lennunduspäevad olid pühendatud Eesti vabariigi 100. aastapäevale lõppesid lennupäevad eile sõjaajalooklubide etendatud Vabadussõja näidislahingu, kus lätlastega koos alistati Landeswehr.

Viimaste aastate traditsiooniks on saanud lennupäevadel uute eksponaatide esitlemine. Sel aastal lisandusid väljapanekule Briti õhuväege teeninud ründelennuk Harrier GR3, politsei ja piirivalve lennusalga seirelennuk L-410 UVP ning õhuseire divisjoni passiivradari kompleks.

Eesti Lennundusmuuseum korraldas lennupäevi  koostöös Eesti Lennuakadeemiaga ja Tartu Ülenurme lennujaaamaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.