"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei: raskeimad väljakutsed on perevägivalda puudutavad (0)
17. juuni 2018
Kuvatõmmis/Pilt on illustratiivne

Põhja prefektuur kirjutab sotsiaalmeedias, et politsei jaoks on raskeimad väljakutsed need, kus tuleb reageerida perevägivallale.

“Nädalavahetused on politseile ühed töisemad. Kõige raskemad väljakutsed on need, kui reageerime koduseinte vahel toimunud vägivallale,” seisab Põhja prefektuuri Facebooki-postituses. “Sellisel juhul jõuab vähemalt meieni info ning saame appi minna. Kuid väga palju on vägivalda, mis meie kõrvadeni ei jõua.”

“Kui sina kuuled, näed või märkad midagi sellist, mis viitab lähisuhtevägivallale, siis helista numbrile 112,” kutsub Põhja prefektuur sekkuma ja toob näiteks hiljuti toimunu:

“Üks hea näide sekkumisest pärineb eelmisest nädalavahetusest. Tallinnas elav inimene kuulis, kuidas ülakorruse naabrid tülitsevad. Kuulda oli naise nuttu ja laamendamist ning ta sekkus, andes info häirekeskusele. Politseinikud pidasid korteris kinni 62-aastase mehe, kes lõi korduvalt 43-aastast abikaasat.”

Ida prefektuuri kinnitusel on lähisuhtevägivallaga seonduvad kõned hädaabinumbrile igapäevased ja nende arv on aastatega kasvanud, kuna inimesed julgevad abi otsida ja tahavad vägivallatsemisele punkti panna. Üha enam sekkuvad lähedased või naabrid, kes inimese kannatusi pealt vaadata ei suuda.

Kampaania “Aga mina julgen sekkuda” kutsub üles lähisuhtevägivalda märgates sekkuma ja sellest teavitama. Politsei kutsub kaaskodanikke üles astuma otsustavat sammu, sest kannatanul endal ei pruugi seda võimalust olla.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.