"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
VAHVA GALERII! Üle Eesti sirguvad korteriühistute tammed (0)
19. juuni 2018
Eesti Korteriühistute Liit

Eesti Korteriühistute Liit kutsub Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul ühistuid üle Eesti istutama koduõuele tammesid. EKÜLi algatus on osa Riigikantselei kingitusest "Eesti 100 tamme", mille käigus rajatakse juubeliaasta kevadel EV100 tammik igasse Eesti maakonda.

Vaata galeriid (7)

KÜ Taebla Lasteaia 3 Läänemaal oli üks esimesi EV100 algatusega liitujaid ja istutas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma ühistu tamme 2015. aastal.

Lasva KÜ Ants Võrumaal liitus EV100 kingitusega juba 2015. aastal ja istutas 28.08.15 Palo tee 22 kortermaja juurde Eesti Vabariigi 100.

sünnipäevaks “Meie ühistu tamme”.

Sel aastal andis ühistu teada, et tamm kasvab ja on täis elujõudu.

KÜ Kalda tee 30 Tartus istutas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma ühistu tamme 31.05.2018 KÜ Rannamõisa tee 44C/Taludevahe43 Tallinnas pani eelmisel aastal kasvama 60 tammetõru, millest tärkasid 30 väikest tammeistikut.

Mõned neist istutab ühistu Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma õuealale, ülejäänud jagatakse soovijatele.

KÜ Sügise 4 Arukülas istutas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma ühistule kaks punast tamme 12.05.18.

KÜ Mai 15 Pärnus istutas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma ühistu tamme 3.05.2018.

KÜ Põlgaste Keskus 8 (Kanepi vald, Põlvamaa) istutas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma ühistu tamme 6.05.18.

KÜ Purila tee 5 (Hagudi, Raplamaa) istutas Eesti Vabariigi 100.

sünnipäevaks oma ühistu tamme 1.06.18.

“Teeme  Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks väärika kingituse – istutame iga korteriühistu õuele tammepuu, mis jutustab kauni ja tugeva Eesti kodu lugu järgmised 100 aastat,” innustab liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

Jaan Koit Tallinna korteriühistust Taludevahe 43 leiab, et koduõuel on tugevaid tammesid vaja eelkõige järeltulijatele, et saaks ikka mänguhoos puu otsa ronida.  Mees ise on tõeline rohenäpp –  maja taga istutuskastis ootavad 30 pisikest tammeistikut oma päriskoju jõudmist.

“Tegemist on väärika mõisatamme järeltulijatega , sest tõrud on pärit iidse Tiskre mõisapargist. Mõned istutame enda õue, aga siit saab varsti teistelegi jagada,” lubab Tamme talus kasvanud mees lahkelt. Taludevahe

43  korteriühistu hoovil sirutavad kaelasid päikese poole ka kaks naabripapa istutatud tammepuud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.