"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Laupäeval ja pühapäeval lehvivad Eestis lipud (5)
22. juuni 2018
Scanpix

Laupäeval, 23. juunil on võidupüha puhul Eestis lipupäev. Jaaniööl lippe ei langetata ning lipud lehvivad jaanipäeva puhul ka pühapäeval. 23. juuni on üks kolmest kohustuslikust lipupäevast, kui Eesti lipp heisatakse kõikidele elu-, äri- ja büroohoonetele.

Võidupühal tähistatakse Eesti vägede pöördelist võitu Landeswehri 23. juunil 1919. aastal. Võidupüha paraad toimub sel aastal Tallinnas.

Jaanipäev on iide suvepüha, rahvakalendris aasta tähtsaim püha.

Lipud heisatakse 23. juunil päikesetõusul ja langetatakse 24. juuni õhtul kell kümme. Kui lippu siis ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Päts ja Laidoner
23. juuni 2018 09:18
Sinimustvalge välja ja miks mitte iga päev varavalgest hilisõhtuni. Kuid koheselt likvideerida mingi Pätsi ja Laidoneri poolt 1935. aastal väljakuulutatud võidu auks püha. Eestlastel ja lätlastel ei ole vaja mingit konflikti ja saati siis sõda saksmannidega ka mitte kohalike saksmannidega. Landesveeri sõda üks suurim rumalus Eesti lähiajaloos - eestlased ei vaja vastasseisu sakslastega ja Saksamaaga.
vot nii
23. juuni 2018 12:38
Aga sakslased tahtsid siia rajada hoopis Balti Herzogiriigi, mis oleks lähtunud Brest - Litovski rahulepingust.
kuidas keegi
22. juuni 2018 21:41
Näiteks Tallinnas korteriühistu Ehitajate tee 72 juhatuse venelasest esimees soovis lipuvardaaluse paigaldada elamu seinal oleva tänavavalgusti alla, sest siis võib sinimustvalge lehvida ka pimedal ajal, lisaks on see maja külg ka rohkem nähtav. Trepikoja aknale paigaldati ka uus sulgurite süsteem, et aken piisavalt avaneks, ja lippu saaks mugavalt heisata. Sellele oli aga vastu üks eestlasest pensionär, kes ei soovinud oma aknast sinimustvalget näha, ja nii jäigi lipuvardaalus oma endisesse kohta.
lippur
22. juuni 2018 21:21
http://ekspress.delfi.ee/arvamus/eesti-lipp-ei-ole-keelatud?id=27692323 Sinimustvalget Eesti lippu võib kasutada iga inimene ning heisata selle kasvõi iga päev.
täpsustaja
22. juuni 2018 21:13
Päikesetõusul aga mitte hiljem kui 8:00. Jaaniöö on ainus pime aeg, mil lippu valgustama ei pea. Kui heistakse juba reede 22. juuni õhtul, siis peab lipp olema pimedal ajal valgustatud.