"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Aivar Haller: pilt viinakäru lükkavatest lastest ajab nutma (0)
26. juuni 2018
Scanpix

Alkoholi müük Eesti lõunapiiril sai jaanipäeva eel sisse suurema hoo. Ootamatu oli aga see, et alkoholikoormate vahel patseeris hulgaliselt alaealisi, kes vanemaid kangema kraami kokkuostmisel abistasid. Lastevanemate liidu juht Aivar Haller ütleb, et pilt viinakäru lükkavatest lastest ajab nutma.

Piirikaubanduse kasvamine pole uudis, ent selgub, et märjukese kokkuostu on kaasatud ja pere järelkasv: alkoholilaariga patseeriv mudilane või raske joogikraami vettu panustav varateismeline pole just päris selline vaatepilt, mis alkoholipoodi silme ette manades esile võiks kerkida, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Kui vanasti oli kultuurimaja see koht, kus ise loodi midagi erilist, siis tänased kaubandus(kultuuri)keskused on saanud tarbimise kultuuri keskkonnaks. Sinna minnakse terve perega terveks päevaks või ööks, et tarbida kõike seda, mida hing ihaldab ja mida raha eest osta saab,” nentis lastevanemate liidu juht Aivar Haller.

Võrdsete võimaluste volinik ja viie lapse ema Liisa Pakosta leiab, et alkoholipoodi laste kaasa toomine pole halb, kui neile seletatakse asi lahti: “Kordan: probleem pole turismis, reisimises ega ka selles, et alkoholi müüakse, vaid selles, kuidas vanemad seda oma lastele seletavad ja millist eeskuju ise alkoholi tarvitades näitavad.”

 

“Inimene, ehk on lõpuks aeg mõista, et alkohol ei ole mitte aktsiisipoliitika, vaid sinu tervis?!” kutsub perearst Karmen Joller eestimaalasi mõistusele.

 

Hea lugeja, mida arvad sina?

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.