"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ruhnu plaanib ühenduse katkemise eest riigile kahjunõude esitada (0)
26. juuni 2018
Scanpix

Inimestel on ikkagi ainult kolm kuud teenimisvõimalust ja kui laeva pärast jääb turist tulemata, toob see mõru maitse suhu, ütles Ruhnu vallavanem Jaan Urvet.

Ruhnu vald koostöös sealsete turismiettevõtjatega plaanivad riigi vastu esitada mõnekümne tuhande euro suuruse kahjunõude seoses katamaraanparvlaeva Rüno tehnilise rikke tõttu vähemalt kolmeks nädalaks liinilt lahkumisega.

“Me kindlasti laseme turismiettevõtjatel kahjud kokku lüüa ja siis kindlasti esitame kahjunõude, sest inimestel on ikkagi ainult kolm kuud teenimisvõimalust ja kui laeva pärast jääb turist tulemata, toob see mõru maitse suhu,” ütles Ruhnu vallavanem Jaan Urvet BNS-ile.

“Turismist teenitud rahaga elatakse siin aasta ringi, sest teisi võimalusi enam ei ole. Sügisel on turism praktiliselt null. Ainult suvekuud,” lisas ta.

Urveti sõnul on Ruhnul kolm turismitalu ja seetõttu võiks kahjunõude suurus olla umbes kümnetes tuhandetes eurodes. Ta lisas, et valitsus on Ruhnu suhtes avaldanud igakülgset toetust.

Runö peamootor läks rikki jaanipühade ajal ning nüüd on ainus võimalus Ruhnule pääseda läbi Saaremaa reisilaevaga Amalia. Laev võiks Urveti sõnul korda saada 8. juuliks. Runö ehitas 2012. aastal käibemaksuta 3,2 miljoni euro eest Saaremaa ettevõte Baltic Workboats AS.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.