"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool kutsub õdesid tagasi tervishoidu (0)
26. juuni 2018
Scanpix

Projekti eesmärk on tuua Eesti tervishoidu tagasi õdesid, kel on küll õendusalane haridus, kuid kes ei ole kantud tervishoiutöötajate registrisse.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis algab 2. juulil vastuvõtt sotsiaalministeeriumi rahastatavasse õppesse “Õed tagasi tervishoidu”, vahendas BNS.

Projekti eesmärk on tuua Eesti tervishoidu tagasi õdesid, kel on küll õendusalane haridus, kuid kes ei ole kantud tervishoiutöötajate registrisse.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool alustab tuleval sügisel projektipõhise kursuse “Õed tagasi tervishoidu” läbiviimisega juba neljandat korda. Mullu läbisid kursuse kõrgkooli õppejõudude juhendamisel 25 õde, kes sooritasid õppe lõppedes õe teooria- ja praktikaeksami ning kanti tervishoiutöötajate registrisse, mis on aluseks õigusele õena tööle asuda.

Kõrgkooli õppejõu Kadri Kööbi sõnul on projekt “Õed tagasi tervishoidu” heaks alternatiiviks, kuidas viimastel aastatel Eestis suurenenud õdede puudusele leevendust tuua. “Õpe pakub tervishoiusektorist eemal viibinud õdedele võimalust oma teadmisi täiendada, kaasajastada ning oma praktilisi oskusi täiustada. Küll aga võtame sel aastal õppesse vastu vaid Eestis õe kutsekvalifikatsiooni omandanud õdesid,” lisas Kööp.

Projekt “Õed tagasi tervishoidu” on teoreetiline ja praktiline koolitus, mis valmistab õdesid ette õe teooria- ja praktikaeksami sooritamiseks. Eesti keelest erineva emakeelega õppijatele pakutakse kursuse raames vajaduspõhist riigikeele täiendõpet. Õppijatele makstakse stipendiumi ning õe registrieksami 2018. aastal sooritamise korral on eksam kursuse läbinule tasuta.

Registreerimine kursusele toimub läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Täiendkoolituskeskuse kodulehekülje http://tk.ttk.ee 2. juulist 10. augustini. Vastuvõtuvestlused toimuvad 15.-16. augustil, õppetöö algab 27. augustil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.