"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ratturid viivad hansalipu Tallinnast Pihkvasse (0)
27. juuni 2018
Raepress

Täna kell 11 alustasid jalgratturid Tallinnast Vabaduse väljakult teekonda järgmisel aastal hansapäevi korraldavasse Pihkvasse, kuhu see jõuab 30. juunil orienteeruvalt kell 14-15.

Tänavu Saksamaal Rostockis toimunud 38. rahvusvaheliste hansapäevade lõpetamisel 24. juunil anti sümboolne teatepulk – hansalipp – üle järgmiste, 39. hansapäevade korraldajale Pihkvale. Tallinnast viivad hansapäevade teatepulga Pihkvasse Rostocki ja Pihkva ratturid, esimene vahepeatus tehakse Paides.

Ratturid saatsid teele Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Pihkva linna esindaja, kohal olid ka Saksamaa ja Venemaa saatkondade esindajad. Tallinna linna piires saatsid hansarattureid kohalikud rattasportlased.

“1980. aastal loodud Uue Hansa Liidu liikmeslinnad on igal aastal korraldanud suuri rahvusvahelisi kultuurifestivale – Hansapäevi,” ütles Belobrovtsev. “Need üritused on toimunud ka pea kõigis meie Hansalinnades: 1992 – Tallinnas, 2005 – Tartus, 2010 – Pärnus ja 2015 – Viljandis. See oli hea võimalus meie kultuuri, traditsioone ja ajalugu laiemale publikule tutvustada.”

Belobrovtsev tõdes, et Tallinn hansapäevi lähitulevikus kahjuks ei korralda. “Aga see-eest on meil hea meel oma naabrite pärast, kes kahtlemata korraldavad järgmisel aastal Pihkvas suurepärase peo,” ütles Belobrovtsev.

Pihkasse jõuab hansalipp laupäeval, 30. juunil orienteeruvalt kell 14-15. Seda sündmust tähistatakse suure rahvaürituse, hansalaada ja kontserdiprogrammi, kus löövad kaasa kollektiivid Eestist ja Lätist.

Pihkvas toimuvad rahvusvahelised hansapäevad järgmise aasta juuni lõpus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.