"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Toomas Tõniste 1600-eurosest palgasoovist: sellega elab ära, kuigi mitte väga luksuslikult (0)
05. juuli 2018
Scanpix

Rahandusminister Toomas Tõniste tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et töötajate 1600-eurone palgasoov jääb igati mõistlikku suurusjärku. "See on täitsa arusaadav, et inimene tahab oma panuse eest saada ka vastavat tasu ja et selle tasu eest oleks võimalik ka ära elada, kuigi mitte väga luksuslikult," märkis Tõniste. "Ma arvan, et see sissetulek ja soov ongi kindlasti selles suurusjärgus."

Palgainfo Agentuuri ja Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee ning teiste partnerite korraldatud tööturu- ja palgauuringust selgub, et Eesti töötajad sooviksid teenida keskmiselt 1644 eurot kätte.

Rahandusminister Toomas Tõniste tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et töötajate 1600-eurone palgasoov jääb igati mõistlikku suurusjärku. “See on täitsa arusaadav, et inimene tahab oma panuse eest saada ka vastavat tasu ja et selle tasu eest oleks võimalik ka ära elada, kuigi mitte väga luksuslikult,” märkis Tõniste. “Ma arvan, et see sissetulek ja soov ongi kindlasti selles suurusjärgus.”

Tõniste usub, et koos palgaralliga kasvavad ka palgasoovid ning tänapäevalgi saavad paljud juba soovitud palka. “Ma arvan, et täna nii mõnedki saavad selle tasu kätte, näiteks spetsialistid,” lisas ta.

Töötajate keskmine palgaootus kasvas võrreldes möödunud aasta kevadega 10,4% ja kerkis üle 1600 euro piiri (1644 eurot). Palgauuringus osalenute keskmine arvestuslik netotöötasu oli 2018. aasta aprilli töö eest aga enam kui 500 eurot väiksem – 1128 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.