"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suvetöö pank viib kokku noored tööotsijad ja tööandjad (0)
06. juuli 2018
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Noorte töövärbamisalgatus Suvetöö pank kutsub teist korda Eesti tööandjaid ja noori tööotsijaid üksteist kergemini leidma. 

Tänavune projekt Workis on internetiplatvorm, mis aitab leida tööd või töötajat lihtsamalt kui seni. Samuti lubab programm allkirjastada töölepinguid elektrooniliselt. Kandidaadid ei pea enam füüsiliselt minema tööandjate juurde, et paberdokumentidele alla kirjutada.

Suvetöö panga koordinaatori Olga Luštšikova sõnul on Workis.online üks põhieesmärke laiendada tööandjate teadmisi, kuidas ligi meelitada hooajatöölisi ja kuidas lihtsustada lühiajaliste töösuhete haldamist.                                                                                                     

“Eelnevatel aastatel oleme me keskendunud noorte harimisele ja informeerimisele, kuidas nad endale suvetööd võiks leida. Möödunud aastal leidis iga neljas noor endale läbi Suvetöö panga töökoha. Tänavu on meie eesmärk kaasata projekti rohkem tööandjaid, et mitmekesistada pakutavaid tööotsi,” lausus Luštšikova. Mida rohkem tööpakkujaid liitub Workisega, seda lihtsam on neid eesmärke saavutada.

“Potentsiaalsetel töötajatel on vaja vaid kahte asja: digiallkirja andmise võimekust ja Google’i või Facebook’i kontot. Seejärel saab ta kas oma arvutis või nutitelefonis sisse logida ja hakata endale otsima sobivaimat töökohta. Tööandja samas saab valida enda kriteeriumitele vastava töötaja ja värvata kõigest ühe klikiga. Kõik kaasneva, nagu näiteks dokumentide täitmise või maksude maksmise, teeb Workis.online platvorm ise.”

Käesoleval aastal on kandidaatidel võimalik töötada mitte ainult suvehooajal, aga ka ühel konkreetsel õhtul või valitud nädalal. See annab töötajatele võimaluse korraks tööd proovida ja juhul, kui talle ei meeldi, siis ei ole ta pikemaks ajaks seotud. Nõnda saab ka tööandja ligi meelitada rohkem häid töötajaid, kellest mõnedega võib tööandja luua ka pikemaid töösuhteid.

 

„Me aitame tööpakkujaid suvel, kui noortel on rohkem vaba aega. Meie põhieesmärk on, et me proovime lahendada probleemi, kus hulk noori on ilma tööta ja ettevõtted kannatavad tööjõu põua all,” rõhutas Luštšikova.

 

Suvetöö panga kohta Eestis leiab rohkem infot Facebook’ist https://www.facebook.com/Suvetoopank või lehelt www.workis.online

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.