"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei hoiatab veebipetturite eest (0)
19. juuli 2018
Scanpix/foto on illustreeriv

Keskkriminaalpolitsei  kinnitusel on viimastel päevadel sagenenud e-kirja teel saadetud kirjad, milles ähvardatakse, et inimese arvutis on pahavara, mis on tema tegevust jälginud ja salvestanud.

Kirjas on lisatud, et kui inimene paar tuhat dollarit tasumata jätab, siis avalikustatakse video inimese privaatsetest hetkedest. Kelmid koguvad infot lekkinud paroolide andmebaasist ja seejärel loodavad, et inimene jääb hirmutamist uskuma, vahendas BNS.

“Kui saad sellise kirja, siis võid seda ignoreerida. Kui arvutis puudub viirustõrjetarkvara, siis on mõistlik tarkvara paigaldada ning arvuti üle kontrollida. Kui siiski leiad arvutist pahavara, siis võta ühendust keskkriminaalpolitsei küberkuritegude bürooga aadressil cybercrime@politsei.ee,” märkis keskkriminaalpolitsei sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.