"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mustamäel hakati trahvima avalikus kohas napsitajaid (0)
20. juuli 2018
Scanpix/foto on illustreeriv

Eile, 19. juulil kirjutati Mustamäel välja esimene trahv härrasmehele, kes vilistas KorS § 55 lg 2, mis sätestab, et avalikus kohas on alkoholi tarbimine keelatud. 

“Seni oleme piirdunud napsivendade hoiatamise ja noomimisega, ” ütleb linnaosa vanem Lauri Laats, “aga tundub, et sõnadest pole kasu – ikka nad kogunevad meil siin laste mänguväljakute äärde, tänavaäärsetele pinkidele, parkidesse ja mujale. Nüüdsest me enam sõnu ei raiska – kes avalikus kohas alkoholi tarbimast tabatakse, olgu valmis rahakotti kergendama. Avalik kord peab olema tagatud ja selle eest seisavad Mustamäel nii linnaosa valitsus, politsei, Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet kui ka turvafirma G4S.”
 
Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti peainspektor Anatoli Sergejev: “Konkreetsel juhul oli tegemist Szolnoki piirkonnaga Vilde teel ja paraku ka meie n-ö vana tuttavaga, kellele oleme varasemalt teinud korduvaid hoiatusi, millele ta on jätnud reageerimata. Nii et seekord vormistasime trahvi. Avaliku korra kontrolli teostame Mustamäel igapäevaselt – ja nagu ka linnaosa vanem ütles: kui heast sõnast jääb väheks, siis võtame kasutusele karmimad meetmed. Sest kord peab olema tagatud.”        
 
KorS § 262 lg 2 alusel määrati kodanikule rahatrahv 60 päevamäära ulatuses, summas 240 €.  
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.