"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põhja-Korea seadis perede taasühinemiskohtumised kahtluse alla (0)
20. juuli 2018
Scanpix

Põhja-Korea teatas, et augustisse kavandatud Korea sõjas lahutatud perede taasühinemiskohtumised ei pruugi aset leida, kui Soul ei anna viivitamatult üle viimastel aastatel Lõuna-Koreasse saabunud ülejooksikuid.

Hoiatuse edastas Põhja-Korea riiklik veebileht Uriminzokkiri, korrates Pyongyangi seisukohta, et Lõuna-Korea luureagendid röövisid 12 põhjakorealast 2016. aastal Hiinas asuvast Põhja-Korea restoranist, vahendas BNS.

Perede taasühinemiskohtumine seisab silmitsi “takistustega”, kui Soul naisi ei loovuta, edastas veebileht.

Lõuna-Korea ühinemisministeerium keeldus teadet kommenteerimast. Soul on teatanud, et 12 põhjakorealasest naist otsustasid omal vabal tahtel Lõuna-Koreasse elama asuda.

Pyongyang ja Soul otsustasid juunis, et perede taasühinemiskohtumised korraldatakse 20.-26. augustini Põhja-Korea Kumgangi mägikuurordis ning kummastki riigist valitakse 100 osavõtjat.

1953. aastal poolsaare poolitamisega lõppenud kolmeaastase Korea sõja jooksul lahutati miljonid inimesed ning sestsaadik on paljud neist surnud lootuseta teisel pool piiri asuvaid sugulasi veel kunagi näha.

Sõja tõttu lahutatud perede viimane taasühinemiskohtumine peeti 2015. aasta oktoobris ning Lõuna-Korea president Moon Jae-in ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un leppisid 27. aprilli ajaloolisel tippkohtumisel kokku nende jätkamises.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.