"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
USA võttis Coop Pangalt sanktsioonid maha (0)
25. juuli 2018
Scanpix

Ameerika Ühendriigid on otsustanud 2016. aastal endise nimega Krediidipangale ja praeguse nimega Coop Pangale Venemaaga seotud firmadele kehtestatud sanktsioonide laiendamise raames kehtestatud sanktsioonid maha võtta.

USA rahandusministeerium otsustas kolmapäeval kustutada Krediidipanga oma sanktsioneeritavate ettevõtete nimekirjast, märgib ministeerium oma kodulehel, vahendas BNS.

Ühendriikide rahandusministeerium laiendas Krediidipangale Venemaaga seotud ettevõtetele kehtestatud sanktsioone seoses Venemaa poolse Ukraina separatistide toetamise ja Krimmi annekteerimise eest 2016. aasta septembris, sest toona kuulus pangast 59 protsenti Moskva Pangale ehk BM Bankile.

Ühistuline jaekaubandusgrupp Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub enam kui 350 kauplust üle Eesti, ostis möödunud aasta jaanuaris varem Moskva Pangale kuulunud enamusosaluse AS Eesti Krediidipangas. Pank kannab 2017. aasta septembrist Coop Panga nime.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.