"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
"Viljandi folgi" viimasel päeval toimub pealavadel 12 kontserti (0)
29. juuli 2018
Scanpix

Viljandi pärimusmuusikafestivali viimane päev toob endaga 12 kontserti pealavadel ning mahuka kõrvalprogrammi.

Laupäev, kolmas folgipäev pakkus seitsmel laval 24 kontserti. Menukamateks kujunesid Trad.Attack! Ja The East Pointers A. Le Coq Kirsimäe laval ning Puuluup, Naised Köögis ning Etnosfäär ja Eesti noorte segakoor Telia Kaevumäe laval, teatasid korraldajad.

Ansambli Trad.Attack! kontsert oli ühtlasi festivali kõige rahvarohkem, meelitades Kirsimäele hinnanguliselt veidi rohkem kui 5000 inimest. Kirsimäe rahvarekordit hoiab endiselt Trad.Attack! 2016. aastal toimunud kontsert hinnanguliselt 6000 kuulajaga, vahendas BNS.

Festivali põhiprogrammile lisaks on ka sel aastal kavas mahukas lisaprogramm. Laupäeval toimus 15 õpituba, kaks jalutuskäiku Ott Sandrakuga ja üks täiskuumatk, kus osales kokku 808 inimest. Kõige rahvarohkem oli õpituba “Veljo Tormis ja rahvaluule” 208 kuulajaga.

Lisaks toimus 14 kontserti Rohelisel laval ja muidugi lugematu hulk spontaanseid tänavakontserte. Sel aastal korraldatakse esmakordselt ka autogrammipooltunde, kus saab kohtuda armastatud muusikutega, jutustada, autogramme küsida ning hea õnne korral ka minikontserti nautida. Laupäeval toimus üheksa autogrammipooltundi.

Punase Risti töötajate päev oli samuti ootuspäraselt tempokas. Abistama pidi plaastrite ja külmakottidega ning loomulikult vajasid abi erinevad ülekuumenemisest tulenevate muredega inimesed. Festivalimeeskond paneb südamele, et kuuma ilmaga tuleb juua ohtralt vett, hoida võimalusel varju ning kindlasti kasutada päikesekaitsevahendeid.

Tuhanded vaatajad kasutasid võimalust jälgida festivali videopildi vahendusel. Sel aastal on festivali võimalik jälgida Telia TV vahendusel folgi erikanalil. Üle kantakse kontserte Telia Kaevumäe lavalt ning A. Le Coq Kirsimäe lavalt, lisaks toodetakse festivali jooksul ligi 30 tundi omaprogrammi. ERR-i ja Postimehe veebi vahendusel on võimalik jälgida kontserte TÜ VKA Noortelavalt. Lisaks toimuvad ülekanded ERR-i raadiotes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.