"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaitsevägi jätkab raketi detailide otsimist (0)
09. august 2018
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Kaitseväelased jätkavad Kesk-Eestis Endla looduspargi alal Hispaania hävitajalt kogemata lendu lastud raketi detailide otsimist. Õhuväe kinnitusel on tegemist soostunud alaga Endla looduspargi kandis ning inimasustust seal ei ole.

Kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja nooremleitnant Taavi Laasik märkis, et otsingud jätkuvad, kuid praegu uudiseid pole. Laasik lisas, et raketi detailide otsimine käib samas piirkonnas, kus ka kolmapäeval, vahendas BNS.

Õhuväe kinnitusel on tegemist soostunud alaga Endla looduspargi kandis ning inimasustust seal ei ole.

Õhuväe ülema kolonel Riivo Valge sõnul peab uurimine selgitama, miks selline asi toimus, ning erinevate valdkondade asjatundjad annavad hinnangu, kuidas selliseid asju vältida.

Kaitseväe peastaabi ülem kindralmajor Martin Herem märkis, et vahejuhtum on väga erakordne, samas on lennuharjutuste läbiviimine vajalik, samuti peavad hävitajad kandma relvastust, muidu poleks neil mõtet.

Herem märkis, et juhtunu eest ei peaks vastutama Eesti Õhuväe ülem, kuna tema roll raketi välja laskmises oli kaduvväike.

Teisipäeval kell 15.44 toimus vahejuhtum, kus õhuharjutusalal Pangodi kohal Otepää lähistel tulistas Hispaania hävitaja Eurofighter kuue kilomeetri kõrgusel eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi põhja-loode suunas.

Valge sõnul sai Eesti Õhuvägi vahejuhtumist teada minutitega, mille järel kulus umbes pool tundi juhtunu asjaolude üle kontrollimiseks. Õhuvägi edastas info oma koostööpartneritele, näiteks politsei- ja piirivalveametile veel omakorda tund aega hiljem.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.