“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Kultuuriöö ühendab Baltimaade orkestrid (0)
15. august 2018
Patrik Tamm/ Frankie Animal

Ligi 90-pealise orkestri esituses kuuleb nii klassikalist kui ka jazzmuusikat ning kaasatud on Eesti, Läti ja Leedu parimad instrumentaal- ja vokaalsolistid.

25. augustil toimub Tallinnas juba neljandat aastat järjest sündmusterohke Kultuuriöö festival. Programmis on rohkelt tasuta kontserte, põnevaid ekskursioone, töötube, teatrit, tänavatsirkust ja palju muud. Kultuuriööd korraldab Tallinna Kultuuriamet.

Kultuuriameti juhataja Aini Härmi sõnul on tänavune Kultuuriöö veidi pidulikum, kuna fookuses on Eesti Vabariigi juubeliaasta. “Esmakordselt esinevad ühisel kontserdil Tallinna, Riia ja Vilniuse linnaorkestrid pealkirja all “Balti akord” ning Vabaduse väljakule kerkib sel puhul vabaõhu kontserdisaal. Ligi 90-pealise orkestri esituses kuuleb nii klassikalist kui ka jazzmuusikat ning kaasatud on Eesti, Läti ja Leedu parimad instrumentaal- ja vokaalsolistid,” lisas Härm.

Hilisematel tundidel saab Vabaduse väljakul nautida Stig Rästa soolokontserti ja ansambel Lenna esinemist. Neitsitorni sisehoovis astuvad üles Jaan Pehk, Hedvig Hanson, Gustav Adolfi Gümnaasium Ingli õues saab kuulda Frankie Animali ja Mick Pedaja esinemist. Muusikagurmaanide lemmiklokaalis Philly Joe’s jazziklubis astuvad lavale Shadow Forms Venemaalt ja üks võimsaimaid koosseise Baltiku jazzis – Trump Conception. Kultuuriööl jagub muusikat igale maitsele klassikast, popi, jazzi ja rokini.

Lisaks muusikaprogrammile on kavas Improteatri etendus, kus astuvad lavale Margus Prangel, Rednar Annus ja Kristel Aaslaid, osaleda saab Tõnu Pedaru, Kadi Pildi ja Jaak Juske temaatilistel ekskursioonidel, toimub lasteprogramm Tallinna Keskraamatukogus ning töötoad. Toidugurmaanid on Kultuuriööl oodatud Rotermanni kvartalisse, kus toimub toidufestival. Balti Jaama Turu Depoo alal leiab aset suurejooneline Kõva Karneval, mis on segu parimast alternatiivsest muusikast, toidust, kujutavast ja etenduskunstist, vintage-turust ning paljust muust.

Kogu kavaga saab tutvuda lehel www.tallinn.ee/kultuurioo. Üritused on tasuta, kui piletiinfot pole märgitud.

Kultuuriöö toimub EV100 suvise peonädala raames, mis algab 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.