"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politseikapten jagas salajast operatiivinfot ja manipuleeris tõenditega (0)
22. august 2018
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Politseikaptenit süüdistati 12 kuriteoepisoodis: ühes riigisaladuse avalikustamises, kuues samasuguses tegevuses, mis seadsid sellega ohtu kriminaaluurimise, ning viies tõendi kunstliku loomise ja kõrvaldamise episoodis.

Politseikapten Ilmar Vähi oli ülisalajaste jälitusoperatsioonide korraldamises üks kogenumaid ja usaldusväärseima reputatsiooniga tegijaid, kuid uurimine tuvastas, et ta pidas keelatud sidet ekskolleegiga politseist, kes on praegu kindlustusvaldkonnas pettustega tegelev mees, ning ühe püsivalt politsei huviorbiidis oleva mehega, kirjutab Postimees.

Ühe telefonikõne pealtkuulamisega salvestasid uurijad lõpuks vestluse, kus Vähi jagas oma tuttavale kindlustusmehele ühte konkreetselt riigisaladusega kaitstud infot.

Külma dušina mõjus see, kuidas Vähi selles vestluses riigisaladusega kaitstud jälitusinfot nagu kuulipildujast oma vestluspartneriga jagas: kelle jälitamist krimka plaanib, millist teavet saada loodab jne.

Samuti fikseerisid uurijad aastase hilinemisega selle, kuidas jälitusüksuse ülem Vähi läks ühe talle teatavaks saanud kriminaalasja tõendi juurde – mille juurde täpsemalt, seda prokuratuur ei avalikusta, sest uurimine selles asjas kestab –, võttis selle endaga kaasa, viis mujale ning andis sellest leiust alles siis kolleegidele teada, vormistades sündmuskoha vaatluse teadlikult vales kohas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.