"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Arstid: kuidas riik võitleb libaravimit reklaamivate petistega? (0)
23. august 2018
Scanpix/ Illustreeriv pilt

Naha- ja suguhaiguste arstide selts saatis tarbijakaitseametile, terviseametile ja sotsiaalministeeriumile nördimust täis märgukirja, kus imestab, et riik avalikus ruumis vohavavate mittetõenduspõhiste ravimeetodite reklaami ja müügi peale kuidagi ei reageeri.

Seltsi president Terje Kukk tõi näiteks, et internetis reklaamitakse psoriaasi ravimit Eesti juhtiva nahaarstiga, keda pole olemas, ning haigust nimetatakse tapvaks, kuigi see seda pole, vahendab ERR.

“Teise näitena võime tuua MMS-i ja DMSO, millega üritatakse ravida muuhulgas sünnimärke ja leevendada krooniliste nahahaiguste sümptomeid. Kuigi teema on olnud aktuaalne juba aastaid, avaldame nördimust, et riik ei ole senini suutnud leida meetmeid selle tõkestamiseks. Ka puudub info, kas ja kuidas on terviseamet probleemi lahendada püüdnud,” on eriarstid pahased.

Tarbijakaitseameti avalike suhete spetsialist Pille Kalda ütles ERR-ile, et kui libatooteid müüv veebileht on registreeritud Eestist väljaspool, ei saa nad aga midagi teha, kui et eksitav ja valeinfot levitav ning libatooteid vahendav koduleht maha võtta, seega tasub tarbijatel ise olla mõistlik ja eeldada, et kui miski tundub olevat liiga hea, et olla tõsi, siis nii see ka ilmselt on.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.