"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Õpetajate maja õpetab uuel hooajal ettevõtlikkust (0)
27. august 2018
Scanpix

Õpetajate maja pakub koolitusi, kuidas stressi või tohutu töökoorma all toime tulla, äri ajades läbi rääkida ja mismoodi ilusaid akvarelle joonistada.

Kui varem pakkus Õpetajate maja õpetajatele rohkem ühe-kahetunniseid õppusi, siis algaval hooajal uuendusena mitmeosalisi tsükkelkoolitusi. “See võimaldab õpitut kohe koolitunnis rakendada, millele siis koolitusel Õpetajate majas kohe ka tagasisidet saab,” ütles õpetajate täienduskoolituse koolitusjuht Hedvig Evert. “Tähtis on soodustada õpilastes ettevõtlikku meelt. Ettevõtlikkus tuleks lõimida kõigi ainetundidega. Ettevõtlikkust ei arenda vaid töövihiku täitmine, kus ise midagi välja mõtlema ei pea. Ettevõtlik kodanik areneb ülesandeid tehes, kus ta ise probleeme lahendades loovaid lahendusi leiab. Näiteks võiks õppetöö üha rohkem klassiruumi nelja seina vahelt linnaruumi kanduda.”

Õpetajate maja direktori Allan Kaljakini sõnul ergutab uus hooaeg ka juba ettevõtjaina leiba teenivate inimeste oskusi. “Näiteks alustab uuel hooajal kursus edukaist läbirääkimistest,” ütles  Kaljakin. “Püüame ettevõtlikele inimestele pakkuda soodsaid kursusi, nii on ka piiratud rahaliste võimalustega noored väikeettevõtjad leidnud tee meie majja.”

Everti sõnul annab algav hooaeg tuge ka vaimse tervise hoidmiseks. “Ehk kuidas püsida terve ja mitte stressi ega tohutu töökoorma all kokku langeda,” mainis ta.  “Arendame lahenduskeskset mõtlemist ja oskust olla inspireeriv eeskuju.”

28. augustil algab kursus maalihuvilistele, kus stilist Kadri Veisner juhendab akvarellidega joonistama. Teadveloleku kursus “Aeg iseendale” algab psühholoog Helena Väljaste koolitamisel 30. augustil. Kõikidele kursustele, mida on aasta peale 40 ringis, saab registreeruda veebilehe www.opetajatemaja.ee kaudu. “Maksmine on üldiselt ühes osas, aga saame võimalusel ka vastu tulla,” ütles Kaljakin. “Oleme linna ja rahvaülikooliga koostöös välja arendamas ka uut süsteemi, mis teeb kahes osas maksmise veelgi lihtsamaks.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.