"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kohus jättis Keskerakonna ja Pettai kaebused rahuldamata (0)
31. august 2018
Scanpix

Tallinna ringkonnakohus jättis rahuldamata Keskerakonna ja Paavo Pettai apellatsioonkaebused, milles nad soovisid tühistada erakondade rahastamise järelevalve komisjoni ettekirjutuse.

Tallinna ringkonnakohus otsustas reedel jättis Keskerakond ja Paavo Pettai apellatsioonkaebused rahuldamata ning Tallinna halduskohtu tänavu juunis langetatud otsuse muutmata, vahendas BNS kohtute pressiesindajat. Menetlusosaliste apellatsiooniastme menetluskulud jäid nende endi kanda.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon kohustas möödunud aasta juulis Keskerakonda kandma 30 päeva jooksul riigieelarvesse keelatud annetuse suurusega 220 000 eurot. Komisjon asus seisukohale, et Pettai poolt Keskerakonnale 2011. aastal üle kantud 250 000 euro suurusest summast 220 000 eurot ei olnud kinnisasja mõttelise osa müügilepingu alusel tasutud ostuhind, vaid annetus erakonnale.

Kohus luges tuvastatuks, et annetuse tegijaks oli juriidiline isik ja seetõttu vastavalt erakonnaseadusele ei tohtinud erakond annetust vastu võtta, vaid oli kohustatud tagastama selle annetuse tegijale või vastava võimaluse puudumisel kandma selle riigieelarvesse, nagu antud juhul komisjon ka tegi.

Ringkonnakohus nõustus halduskohtu põhjendustega.

Ringkonnakohtu otsuse võib riigikohtusse edasi kaevata 1. oktoobriks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.