"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TOOMAS TAMSAR: Tööviljakus tõuseb ja firmad muutuvad efektiivsemaks (5)
03. september 2018
Scanpix

"Palgatõusu põhjustab eelkõige väga kiire tööjõu vähenemine, kuid selle taga võib olla ka muid põhjuseid, näiteks inimeste kvalifikatsiooni muutus ja tööviljakuse tõus," ütles Tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar.

“Praegu on väga suur tööjõu nappus. Võib-olla on avalik sektor natukene liiga hoogsalt oma palku tõstnud – viimastes kvartalites on riigiasutused olnud palgatõusu esireas,” ütles Tamsar. “Palk tõuseb praegu kõigil, kuid madalapalgalistel  natukene kiiremini.”

“Kiire palgatõus tähendab majanduses seda, et eratarbimise osa majanduskasvus kasvab kiiresti. Kiire palgatõus annab ühtlasi selge ohusignaali, et Eesti eksportiva tööstuse konkurentsivõime langeb. Samas sunnib kiire palgatõus ettevõtteid üha efektiivsemaks muutuma,” lõpetas Tamsar.

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

asi edeneb
7. okt. 2018 13:48
https://www.err.ee/677496/pajula-laanemaailma-ulikoolid-ja-riigiaparaat-on-juba-uusmarksistide-kaes Kõigepealt tuli enda kontrolli alla saada ülikoolid, seejärel riiklik bürokraatiaaparaat ja siis juba majandussüsteemi strateegilised kõrgendikud. Kui me vaatame läänemaailma laiemalt, siis ülikoolidega on asi korras, riigiaparaadiga enam-vähem samuti ja nüüd käib vaikne erasektori kodustamine. Sinna levivad marksistlikud ideed peaasjalikult läbi suurkorporatsioonide personaliosakondade. Aga mitte ainult.
meenutaja
7. okt. 2018 13:09
https://cyberside.net.ee/docs/Saksamaa_30-ndad.pdf
vot tak
30. sept. 2018 19:37
http://ttolk.ru/articles/dzheyms_skott_sovetskaya_kolhoz_imeet_amerikanskoe_proishozhdenie Nõukogude kolhooside ameerikalik taust.
rapla
25. sept. 2018 20:34
https://www.inforegister.ee/10068364-NOMME-KORTS-AS
saneerimine
3. sept. 2018 19:37
Jõuliselt vähendada ühele väikeriigile täiesti tarbetut suurearvulist ametkonda nii likvideerib tööjõupuuduse ja samas tõstab inimeste palka.